Малко неща са по-пленяващи от една алфа жена. Тя излъчва увереност, но и топлота, чувственост, но и сила. Докато другите се лутат в живота и им липсва кураж да следват мечтите си, алфа жената знае какво иска, знае коя е и няма намерение да се извинява за това.

Дали ти си алфа жена? Ако притежаваш повечето от тези качества, със сигурност си такава!

1. Ти си винаги в светлината на прожекторите

Независимо дали го искаш, или не винаги привличаш вниманието. Околните са заинтригувани от увереността ти и затова често те търсят за съвет. Обикновено ти си лидерът в приятелския ти кръг, а на работа си отличен мениджър. На купоните ти си тази, която разказва забавни истории и кара всички да се смеят. Отвътре ти идва да привличаш светлините на прожекторите, а всички са запленени от твоята енергия, чар и компетентност.

2. Имаш цел в живота

Планираш всеки ден и не искаш да пропилееш нито час. Това не означава, че никога не си почиваш, а че умееш да използваш времето си разумно и да се съсредоточаваш върху важното. Ако си на вечеря с роднини – цялото ти внимание е върху тях, ако имаш нужда от почивка – заминаваш и се отдаваш на пълен релакс, ако трябва да свършиш някоя професионална задача – не я отлагаш за последния момент. По този начин успешно постигаш всяка цел, която си наумиш.

3. Не се страхуваш да бъдеш сама

Скъсала си с гаджето, с което сте били заедно от 5 години? Няма проблем. "Обвързана" и "необвързана" са само думи, които не определят същността си. Можеш да постигаш успехи в живота със и без любим човек до себе си. Ти знаеш, че е по-добре да си сама, отколкото да си зле придружена.

4. Знаеш колко важен е балансът

Като алфа жена ти много добре разбираш, че във всички аспекти от живота ти трябва да има баланс – във физически, психически и духовен план. Ти работиш за всяка от тези сфери и се стараеш да живееш възможно най-пълноценно. Грижиш се за тялото си, не спираш да бъдеш любопитна и да се учиш и отделяш достатъчно време за почивка. Освен това не пренебрегваш приятелите и семейството си, защото всеки има нужда от тяхната любов.

5. Не се страхуваш от промяната

Докато повечето хора се страхуват от промяната, великолепната алфа жена я приветства в живота си. Ти знаеш, че не можеш да израстваш, ако не се променяш, а промяната се случва само чрез жертви. Тези жертви обикновено се изразяват в това да напуснеш зоната си на комфорт, да се откажеш от това, което ти е познато, и да потърсиш нещо по-добро. За теб е по-важно да се възползваш от възможностите, които животът ти предлага, вместо никога да не рискуваш и да играеш на сигурно. В това се крие красотата на алфа жената – в способността ѝ да се изправя срещу живота и да приема промяната с отворени обятия.

6. Знаеш как да обичаш

Въпреки че много хора си мислят, че алфа жените са си самодостатъчни и не се интересуват от любовта, това не е така. Силните жени умеят да обичат най-добре. Те просто имат високи стандарти и не позволяват да бъдат мачкани, но когато открият достоен кандидат за сърцето си, те са готови да го обсипят с любов. Тяхната обич е безусловна, предана и истинска. Ако си алфа жена, ти не мечтаеш за принца на бял кон, който ще ти подари замъка на мечтите, ти не се страхуваш да направиш първата крачка и нямаш нужда от разни принцове, които ти предлагат брак на първата ви среща, ти можеш да си купиш замъка и сама.

7. Често хората не те разбират

Обществото винаги се опитва да те вкара в една по-разбираема и позната рамка, която просто не ти отива. В същото време ти не възнамеряваш да се извиняваш за това, че си по-различна от останалите. Ти не бързаш да се омъжваш, ако не си сигурна в избора си. Не искаш да имаш деца само защото така е прието. Не си мълчиш, когато шефът ти те мачка. Ти си силна личност, която следва вътрешния си компас и ние те поздравяваме за това.

8. Не се страхуваш да поемаш рискове

Ти вярваш в мъдрите думи на Уилям Шед: „Един кораб е в безопасност в пристанището, но корабите не се строят за това”.

За теб животът е изпълнен с рискове и онова, което другите смятат за безразсъдство, ти приемаш като възможност да излезеш от зоната си на комфорт, да станеш по-добра и да впечатлиш останалите. Понякога рискът се оказва неоправдан и ти трябва да приемеш, че си направила грешка, но нямаш проблем и с това – ти умееш да се учиш от грешките си и те не те притесняват.

9. Знаеш това, което не знаеш

Твоята мъдрост и непрестанният ти копнеж за знания са те научили, че няма как да знаеш всичко. Точно затова ти не си арогантна и самовлюбена. Знаеш, че винаги можеш да научиш нещо ново и да ставаш все по-добра. Знаеш, че понякога останалите знаят повече от теб и могат да те научат на нещо повече. Знаеш и кога да си замълчиш и да оставиш на някого другиго да блесне, защото това не е признак на слабост, а признак за правилна преценка.

10. Никога не се отказваш

Това е едно от най-прекрасните ти качества. Способността никога да не се примиряваш и да не губиш надежда. Ти знаеш какво искаш, знаеш през какво си преминала и знаеш как да стигнеш новия връх, който си си набелязала.