„Силните жени често са наричани „кучки“ просто защото не търпят глупости. Но истината е, че силните жени са били лъгани, били са използвани, били са предавани. Сърцето им е било разбивано неведнъж. Затова те са си казали "стига!" и са решили, че е време за промяна. Решили са да покачат стандарта и очакванията си.

Силната жена не се интересува от скалъпените ти оправдания и нелепите извинения. Тя очаква само истината, а ако те хване в лъжа, няма покорно да се прави, че нищо не се е случило. И не го прави, за да създава драми, драмите изобщо не я интересуват, прави го, защото ѝ е писнало хората да я мачкат. Вероятно ще ти даде шанс да се промениш и да бъдеш честен, но ако не го направиш, тя ще си тръгне с високо вдигната глава.

Силната жена знае стойността си и не позволява на връзките да определят цената ѝ или да съсипват самочувствието ѝ. Когато не ѝ отговаряш с дни и когато отменяш срещата ви в последния момент, тя няма да си прави догадки, няма да се страхува, че е направила нещо, с което да те отблъсне, няма да се обвинява за поведението ти, защото много добре знае, че не е виновна.

Силните жени не са кучки. Силните жени имат стандарти. Те отказват да приемат по-малко от това, което заслужават. Някои хора се страхуват от тях, защото знаят, че силните жени не търпят хора, които полагат минимални усилия в отношенията си с останалите.

Силната жена не иска да играе игрички в любовта. Не иска да замита проблемите под килима, за да не уплаши новото си гадже. Тя няма да търпи да бъде твоята втора опция. Да, понякога „голямата ѝ уста“ е причината да я наричат кучка, капризна или твърде изискваща, но тя не е такава.

Истината е, че е нужна много повече сила да бъдеш раним, да си открит, да признаеш чувствата си и да заявиш директно какво искаш, пред това да си сложиш вечно усмихната маска и да криеш истинските си емоции.

Да споделиш чувствата си, невинаги е лесно, дори и за силните жени. Дори и на тях им е трудно да бъдат напълно открити, защото знаят, че има голяма вероятност да бъдат неразбрани и пренебрегнати. Трудно е да изразиш мислите си, когато е толкова по-лесно да си мълчиш и да се носиш по течението. Трудно им е да обичат себе си и да бъдат независими, когато още от малки са им набивали в главите да бъдат послушни, да са неконфликтни и да се държат по определен начин с мъжете.

Но на силните жени не им пука за тези правила, те разбиват стереотипи, разчупват представите. Те искат да бъдат себе си и да живеят живот, с който могат да се гордеят те самите.

Силните жени често са наричани кучки само защото държат на себе си. Просто защото имат очаквания.

Но те правят това, което всяка жена трябва да прави – да бъде вярна на себе си и да не позволява да я мачкат!

Холи Риордън