Силната жена не чака Чаровния принц да я спаси. Нейният живот не се върти около това дали е обвързана, или е сама, най-висшата ѝ цел в живота не е да бъде просто с някого и, по ирония на съдбата, това я прави най-добрия избор за половинка в живота.

Силната жена не очакват партньорът ѝ да бъде неин закрилник, да се грижи за нея, да ѝ дава пари и да се отнасят с нея като с принцеса. Силната жена може да се грижи и сама за себе си. Тя ще полага същите усилия като теб за връзката ви и няма да чака всичко да стане наготово. Тя ще изкарва собствените си пари. Ще върши своята част от домакинските задължения. Връзката никога няма да се крепи само на твоите плещи, защото тя знае, че грижата трябва да е взаимна.

Силната жена е уверена в себе си. Тя се гордее със себе си и с това, което е постигнала. Тя няма да се преструва на друга само за да те впечатли. Няма да те излъже, че харесва любимия ти филм, но и няма да те съди за музикалния ти вкус.

Ако избереш да споделиш живота си със силна жена, никога няма да се чудиш какво ли е истинското ѝ лице зад маската, която ти представя, защото силната жена държи да бъде себе си. Тя е искрена и откровена, затова не те очакват неприятни изненади. Тя няма да се превърне от готиното гадже в киселата съпруга, която мрънка от сутрин до вечер, защото силната жена показва истинското си лице още в началото на връзката.

Силната жена не бяга, щом се появи проблем. Ако вярва, че връзката ви е стойностна, тя ще се бори за нея. Ще се опита да поправи счупеното, вместо да захвърли взаимоотношенията ви на боклука. Силната жена не ще загуби вяра в теб, ако вижда, че я обичаш и се стараеш за връзката ви.

Мъжете, които се женят за силни жени, са най-щастливи, защото тази женска сила се пренася и във връзката. Силната жена е опора, на която винаги можеш да разчиташ. Независимо през какво преминаваш, силната жена ще бъде до теб и ще ти помогне да се изправиш на крака. И не само това, силната жена ще те мотивира да достигнеш пълния си потенциал и никога да не се отказваш от мечтите си.

Силната жена ще провери докъде можеш да стигнеш и ще те насърчи да отидеш и отвъд тази граница. Връзката със силна жена не е изпълнена с безделие и скука.

Силната жена винаги ще се отнася с теб с уважение, но няма да те обсеби и няма да те превърне в единственото важно нещо в живота ѝ. Въпреки това тя ще те обича повече от всичко на света, просто ще знае, че и двамата имате нужда от свобода, а любовта не бива да поставя окови. Силната жена ще бъде с теб, защото те обича, а не защото се нуждае от някого, за да не бъде сама.

Ако се ожениш за силна жена, ще избереш да имаш силна връзка.