Силните жени са феноменални същества както отвътре, така и отвън, но като такива, те често плащат висока цена. Да останеш силна, въпреки стреса и неприятностите, е изтощително и предполага да изпиташ смесица от емоции, включително съмнение и паника. Ето защо силните жени много често имат повече нужда от подкрепа, отколкото всички останали. 

Най-силните жени, които познавате, често са изключително добри в това да крият несигурността си. Това не означава, че не са феноменално силни - напротив. Просто често се случва да крият собствените си проблеми. Повечето хора ще се изненадат да разберат, че приятелките им, които винаги се усмихват, всъщност се прибират вкъщи сами и дори често плачат преди да заспят. Когато се почувстват така, вместо да бъдат силни през цялото време, те малко или много започват да потискат собствените си проблеми, за да не изглеждат слаби пред онези, които се нуждаят от помощта им. Тези дами външно създават усещането, че контролират напълно живота си, но вътрешно това съвсем не е така... Те обаче, умело прикриват всичко това с усмивка и добре поддържан външен вид. Така, демоните, с които се борят, се крият при наличието на други хора и излизат на повърхността, когато остават сами.

Силните жени често се чувстват неадекватни, изправени пред ежедневните проблеми. Когато не са свикнали да споделят с някого чувствата си, те омаловажават собствените си емоции и преживявания. Сякаш те не са достатъчно важни, че да занимават близките си с тях. Тогава малко по малко започва да се появява чувството на самота и силните жени, макар и да имат много приятели и познати, се чувстват самотни и неразбрани, с ниско самочувствие и тъжни.

Друго чувство, което може да се отбележи като страничен ефект на "силата" им... е лъжливостта. За да скрият емоциите си, силните жени слагат маската на силата и красотата, създават весела фасада, зад която крият мрачни емоции. Това им помага да постигнат целта си, да запазят чувствата за себе си, но и ги кара да се чувстват като лъжкини, които изменят на приятелите, любимите хора и дори на себе си.

Силните жени са и най-добрите приятелки. Това е така, защото в опит да скрият емоциите и проблемите си, те са готови да направят всичко за своите близки, да се грижат за тях, да им се притичват на помощ, да се грижат и да дават цялата си любов и нежност. Именно затова те често получават признание, че са най-добрите приятелки. Те са и тези, които никога не си позволяват да се разплачат пред друг човек. Те не могат да понесат мисълта, че дори най-близките им ще видят страданието и мъката в душата им.

Така, криейки всяка своя емоция, силните жени натрупват напрежението в себе си и се оставят на състоянието на пълно изтощение, емоционално съсипване и още повече болка и тъга. А те идват именно когато останат насаме със себе си. Времето, в което вече не могат да задържат нищо в себе си и позволяват на демоните им да излязат на повърхността. Това често ги кара да се чувстват още по-зле, защото считат емоционалността като признак на слабост... А дали е така?

За да подобрят живота си, силните жени трябва да се научат, че силата не означава да не показваш слабостта си пред хората. Силата означава да приемеш себе си точно такава, каквато си. Да си позволиш да даваш воля на емоциите си и да спреш да ги криеш в себе си. Да разбереш, че силата идва както отвътре, така и отвън в лицето на близките и любимите хора, готови да ти помогнат така, както ти самата би дала всичко за тях.