"Ако бях..." - този израз е най-тъжният в българския език. Ето 10 решения, които водят до изблик на съжаление след години.

1. Носенето на маска, за да впечатлим другите

Ако решим да бъдем някой друг пред околните, за да ни харесват повече, в един момент ще загубим себе си. Показвайки лицето си с маска, след години ще установим, че няма нищо под нея. Когато дълго време се концентрираме върху възприятието на всички останали, в крайна сметка ще забравим кои сме всъщност.

2. Да бъдем егоисти

Егоистичният подход ще ти даде само самота и липса на приятели. Животът, изпълнен с любов и грижа, ни прави щастливи. Ето защо е наложително да не мислим само за себе си и своите нужди.

3. Бягство от промяната

Ако искаш да разбереш повече за бъдещето си, анализирай какво правиш сега. Трудът, който полагаш днес, ще ти се отблагодари утре. Бягайки от риска и промяната обаче, ще се лишиш от развитие и успех в бъдеще.

4. Отказваш се, когато стане трудно

Този, който не се отказва да върви напред, въпреки изпитанията и трудностите, ще стигне до края. Победата е процес, включващ хиляди малки стъпки и хиляди големи решения. Не се отказвай, когато нещата се усложнят, за да отбележиш триумф.

5. Следиш всяко нещо под микроскоп

Понякога трябва да се отпуснеш и да живееш без тревоги. Няма как да контролираш всичко. Спри да се взираш в дребните неща, за да не съжаляваш утре.

6. Зарязваш принципите си

Съгласяваш се на по-малко, отколкото заслужаваш и така се лишаваш от нови възможности. Бъди достатъчно силна, за да отстояваш принципите си и достатъчно мъдра, за да чакаш това, което заслужаваш.

7. Безкрайното чакане...

Проблемът е, че времето просто не стига. Ако си казваш, че има време, ще останеш само със съжаленията си. Един ден ще се събудиш и ще си дадеш сметка колко много си пропуснала.

8. Да бъдеш мързелива

Светът не ти дължи нищо, но ти му дължиш - затова си тук! Спри да кроиш мечти и започни да ги сбъдваш!

9. Да бъдеш с човек, който те прави нещастна

Не подарявай най-хубавите си години на мъж, който не те цени. Ако се примиряваш с връзка, която те прави нещастна, рискуваш да не намериш сродна душа.

10. Да се откажеш от кариерата си

Майчинството и семейството не означават край на кариерата ти. Е, да, трябва ти време! Не се отказвай от работата, която те прави щастлива, защото един ден ще съжаляваш.

Хубаво е да мислим за бъдещите последствия на сегашните си решения. Само така ще се предпазим от чувство на вина и съжаление.