Много от нас искат да остареят с някого до себе си. За съжаление, проучвания показват, че броят на сключените бракове намалява. Това може да ни накара да мислим, че дългите връзки не си заслужават, но не е вярно.

Любовта и връзките са сложни, но има няколко практични и лесни неща, които можем да направим, за да извлечем най-доброто от тях.

Направихме списък с любовни съвети, които са рецепта за силна и щастлива връзка.

1. Винаги споделяйте мечтите си, колкото и да са малки

Споделянето на малките мечти ще ви накара да се подкрепяте повече, а те да се превърнат в обща цел. Събирай пари за Дисниленд или за ремонт на стаите. Работата върху тези мечти и надежди са добър начин да задълбочите връзката си и да бъдете щастливи.

2. Запиши си детайли за желанията на половинката ти

Ако винаги забравяш какво той иска за рождения си ден, това може да е проблем. По-добре е да си направиш списък с филмите, които гледате или харесва, и с местата, на които ходите, както и желанията му.

3. Планирай малки изненади за сродната ти душа

След първите месеци на връзката е възможно искрата между вас да избледнее малко и да свикнете един с друг. Това не означава, че не го обичаш, а че връзката ви е стабилна. Истинската любов не е само страст, но и начин да покажете един на друг, че сте готови да се избирате всеки ден. За да не изчезне напълно искрата, прави му малки изненади, както и той на теб. Трябва ви вълнение.

4. Приеми, че и ти може да имаш вина в споровете

Ако спорите и нещата излизат от контрол, отидете в различни стаи за малко. Това ще ви даде време да се успокоите и да премислите ситуацията. Признай, че и ти имаш вина, извини се и намерете решение.

5. Пробвайте метода 3-1

Ако мислиш, че винаги правиш това, което партньорът ти иска, опитай следния метод: Кажи, че искаш да отидеш на кино. Един от вас трябва да каже три филма, които иска да гледа, а другият да избере един от тях. Така сте работили в екип и сте взели заедно решението си.

6. Прекарвайте време един без друг, за да си липсвате

Ако прекарваш цялото си свободно време с партньора си, защо не се замислиш да промениш това. Когато прекарате малко време разделени, ще усетите промяната в положителна насока. Отдели време за себе си. Той също има нужда от такова. Това ще зареди и двамата ви и ще се радвате много да се видите.

7. Подобри комуникацията със семейството му

Семейството на половинката ти може да е голямо предизвикателство, но той ги обича. Трябва да намериш начин да се сближиш с тях. Защо не започнеш като споделиш някаква хубава новина? Покани ги на вечеря. Благодари им за подаръка за Коледа. Нека партньорът ти е този, който се извинява, че не сте могли да направите нещо, и да е част от негативната комуникация.

8. Работете върху общи проекти

Създайте нещо заедно, за да се научите да сте екип. Добра идея е да сготвите нещо, да декорирате къщата си или да боядисате. Важно е да сте двамата.

9. Гушкайте се! Това ще ви върне любовта или ще я увеличи

Човешкият допир е толкова силен, че има подобно действие. Гушкането отделя известния „хормон на любовта“. Той кара и двамата да се чувствате щастливи. Благодарете си, че се имате. Така ще се цените повече.

10. Нека половинката ти има ден за любимите си занимания

Понякога това е всичко, от което ти и той имате нужда. Прекарай време заедно с партньора си, докато прави нещо, което ти харесва. Ще се опознаете по-добре, а може и да откриеш новото си хоби.