Дамите, които искат да имат деца, трябва да знаят, че забременяването не винаги е лесно и често първите опити са неуспешни. Но все пак, ако с партньорът си опитвате да имате деца и се чудите дали сте успели да заченете, търсете тези знаци и симптоми, които може да предвещават добрата новина:

1. Изтръпнали зърна

Когато жената забременее, хормоните на бременността увеличават притока на кръв към зърната, което причинява усещане за изтръпване. Това е един от най-ранните знаци на бременността.

2. Пропуснат цикъл

Ако цикълът ви е редовен, но един път не ви дойде по график, трябва да си направите тест за бременност, особено ако сте били интимни с партньора си. Това е един от най-категоричните знаци, че очаквате бебе.

3. Желание за храна

Бременните дами обичайно изпитват апетит към определени храни и ги отвращават ястия, които преди това са им допадали.

4. Тъмни зърна

Кожата често се променя по време на бременността. Една от първите промени е в областта на зърната, които стават по-тъмни от обичайното.

5. Чести посещения до тоалетната

Щом настъпи шестата седмица от бременността, дамите започват да изпитват по-честа нужна да посещават тоалетната. Това се случва, защото бъбреците работят усилено, за да освободят хормоните на бременността.

6. Чувствителни гърди

Жените, които влизат в шестата седмица от бременността си, започват да усещат гърдите си подути и чувствителни на допир. Също така вените стават по-видими.

7. Умора

Уморени сте непрекъснато, без да има причина? Може всъщност да има такава.

В началото на бременността организмът пести енергията си за малкото чудо вътре във вас! Имайте предвид, че умората не е категоричен знак за бременност, макар и повечето жени да изпитват изтощение в първия триместър.

8. Сутрешно гадене

Смятайте се за късметлийки, ако сте бременни и не изпитвате сутрешно гадене. Казваме го, защото повечето дами, които очакват деца, се сблъскват с това още в първия триместър.

Гаденето заради бременността не се случва само сутрин, а по всяко време на деня – но е най-често тогава.

9. Петънца

Ако забелязвате необичайни кафяви петънца по бельото си в периода, в който е трябвало да ви дойде цикъла, това може да е индикация за бременност.

Учените не са категорични защо се появяват, но се вярва, че са причинени от оплодената яйцеклетка.

10. Тест за бременност

Ако домашният ви тест за бременност излезе положителен на втория ден от пропуснатия цикъл, това 99% доказва, че сте бременни. Все пак имайте предвид, че тези тестове не са алтернатива на лабораторните тестове за бременност.