Възможно ли е изобщо мъжете да имат тайни страхове? Те изглеждат толкова силни и решителни! "Няма начин!" е това, което биха казали много жени. Това обаче е просто поредният стереотип, наложен от обществото.

Ние сме против стереотипите. Ето защо днес ще ви разкажем за 10 неща, които всъщност притесняват повечето мъже.

1. Как изглежда тялото им

От съвсем малки, жените са научени да мислят, че тялото им трябва да е идеално през цялото време. Те смятат, че трябва да тренират постоянно и да спазват диета. Няма такива стереотипи за мъжете, но това не означава, че те не се притесняват от физическата си форма или не я сравняват с добре изглеждащите мъже в списанията. Иначе защо биха прекарвали толкова време във фитнеса? Най-лошият им страх е някой да не спомене биреното им коремче.

2. Пари

Парите са една от най-популярните причини мъжете да се притесняват. Те се възпитават като бъдещи глави на семейството. Мъжът дори може да няма приятелка, но така или иначе се притеснява за финансовото си състояние, защото смята, че най-необходимото нещо за връзката са парите. Грижите и вниманието са много по-важни за жените. Ако грешим и това, което наистина има значение за едно момиче, са парите, тогава не си струва времето ви.

3. Височина

Как може един мъж да не се притеснява, ако една от основните черти на „идеалния“ е да е висок? Ако жените се интересуваха от ръста по-малко, тогава момчетата, които не са толкова високи, биха имали повече шансове. Размерът няма значение, ако не става въпрос за този на сърцето му.

4. Други мъже могат да бъдат заплаха

Мъжката ревност обикновено не е толкова очевидна, колкото женската, но наранява също толкова самочувствието им. Вашият партньор може да не показва признаци на притеснение, когато му кажете за колега с прекрасно чувство за хумор. Но трябва да знаете, че се тревожи много и се сравнява с потенциален конкурент. За да премахнете страха му, трябва да говорите с него честно и да му обясните, че няма абсолютно никаква заплаха.

5. Малък опит във връзките

Образът на мъжа мачо е най-лошият кошмар на всеки мъж, защото това ги кара да се опитват да изглеждат като опитни любовници и да лъжат за броя на бившите си приятелки. Всъщност се страхуват да не направят нещо нередно, както и жените. Подкрепата и честността за всичко във връзката помагат за самочувствието.

6. Окосмяване

Това по тялото и главата винаги е проблем за мъжете. Ако имат прекалено малко количество косми по тялото, се притесняват дали изглеждат достатъчно мачо, или не. Ако са твърде много, смятат, че може да са прекалено. Мъжете се притесняват, ако са и плешиви. 

7. Диета

"На диета съм." са думите, които мъжете много често чуват от жените. Но ако мъжът спомене диета, това може да звучи странно. Представителите на силния пол се интересуват от телата си и от храните, които консумират. Всички искат да бъдат здрави и в добра форма. Просто говорят за това по-рядко.

8. Връзката с приятелката им

Колко статии са написани в женски списания за спасяване на връзките? Ако обаче мъжете започнат да обсъждат това, дамите могат да си помислят, че е странно. Разбира се, мъжете са „брутални“, така че не бива да се притесняват от малки неща като връзки, нали? Но те също искат всичко да е наред, така че нека се притесняват.

9. Колко партньори е имало момичето преди него

Ако една жена е имала повече партньори, отколкото един мъж, преди да се срещнат, тогава той ще трябва да се състезава с тях. Освен това приятелят ви също може да се притеснява, че ще бъде по-малко опитен от вас. Най-важното е да му обясните, че миналото е минало.

10. Открито изразяване на емоции

"Не плачи! Ти си мъж!" е нещо, което мъжете винаги са чували като деца. Родителите им искат да ги направят силни и способни да защитят семействата си, но смятаме, че това не е толкова добра идея. Те се страхуват да изглеждат слаби, да покажат истинските си емоции. Не добавяйте масло в огъня и не говорете за това как един мъж се предполага да се справя с трудностите. Той не дължи нищо на никого.