X

10-те тайни на перфектната палачинка

от в 11:48 на 23.03.2015 в Здраве и спорт | Рецепти


10-те тайни на перфектната палачинка

10-те тайни на перфектната палачинка

Почти всеки може да приготви любимия на малки и големи десерт - палачинки. Но каква ли е таната на перфектната? За да се научите да ги правите, трябва да обърнете внимание на няколко важни съвета: 

1. Винаги избирайте най-добрите и качествени продукти за този десерт.

Палачинките се състоят основно от три компонента: яйца, мляко и брашно. Уверете се, че яйцата и млякото са пресни.

2. Спазвайте правилния баланс между съставките на сместта, така че да получите точната консистенция.

Първата стъпка в подготовката на тестото е да разбиете с вилица яйцата, като прибавите щипка захар и сол. Дори ако имате блендер, най-добре е първо да разбиете яйцата с вилица. Добавете брашното постепенно, за да избегнете образуването на бучки. Когато яйцата се смесят с брашното, можете да добавите и млякото.

3. Много от десертите се консумират едва, когато са престояли в хладилника един ден.

Това се отнася и за палачинките! Най-вкусното тесто за палачинки е това, което е престояло един ден в хладилника преди готвене. Проверете и се уверете сами.

4. Първата палачинка винаги е на бучки и нищо не може да се направи.

Не бързайте да се разстройвате и да се отказвате от правенето на палачинки. Продължете с приготвянето и ще получите най-вкусните палачинки.

5. Правилният тиган е много важен за вкусните палачинки.

Купете си един такъв, специално проектиран за печене палачинки. Можете значително да опростите живота си!

6. По-малко масло!

За да са вкусни палачинките, не трябва непременно да бъдат обилно намазани с масло. Мажете ги с мярка и намерете баланса. Освен че мазнините са вредни, те развалят качеството и вкуса на палачинките.

7. За да направите палачинки с плодове и да ви се получат успешно, подгответе плънка според вида на плодовете.

Например ябълките е желателно да се варят с малко канела и захар, преди да бъдат добавени към палачинките. Това важи за всички твърди плодове.

8. Да направите палачинки с идеална дебелина си е истинско изкуство.

Научете се да правите правилното движение при сипването на тестото в тигана, не се съмнявайте в способностите си.

9. Да поръсите сладките палачинки с лимонов сок е чудесна идея, той ще добави деликатен вкус към този десерт.

10. Ако приготвяте палачинки по стандартния начин, то изберете скъп шоколад за поливане или домашен конфитюр.

Гответе с душа и обърнете внимание на детайлите.

Използвайте тези прости съвети, за да получите невероятни резултати. За да приготвите любимия си десерт не е необходимо да има специален повод, а само вдъхновение от ваша страна.



Теми   десерт | палачинки

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.