Всяка връзка се променя. Колкото повече време прекарвате заедно, толкова повече промени настъпват. Някои от тях изглеждат плашещи и притеснителни на пръв поглед, но ако се вгледате, ще осъзнаете, че просто сте навлезли в нов етап от връзката ви.

Днес ви представяме 10-те жестоки закона на любовта, с които всяка двойка се сблъсква:

1. Доверието е изключително крехко

Всички връзки се основават на взаимно доверие и понякога то ни изглежда непоклатимо. Не се подлъгвайте от това измамно чувство, защото всъщност доверието се руши лесно и бързо.

2. Понякога ви е скучно заедно

Само в нереалистичните любовни истории двойките правят всичко заедно и никога не се отегчават един от друг. Всъщност е нормално понякога да ви е скучно заедно, щом сте двойка от много дълго време. Нормално е от време на време да предпочетете да излезете с приятели или да прочетете някоя книга пред това да сте с другия. Това не означа, че връзката ви куца или че помежду ви се е появила бариера. Когато си взимате кратки почивки един от друг, след това оценявате другия по-силно, нали? Значи всичко е наред.

3. Невинаги ще бъдете на едно и също мнение

Дори да взимате важните решения заедно и винаги да сте единодушни, все някога ще се появи тема, на която ще бъдете на коренно различни позиции. Важното е в такива моменти да не се ядосвате и да приемете мнението на другия.

4. Бракът и децата не са решение – те са предизвикателство

Много хора си мислят, че бракът ще направи връзката им по-силна, а децата ще запълнят пропастта, появила се помежду им. Това, разбира се, изобщо не е така. Бракът и децата не са решение на проблемите ви, те са предизвикателство. Освен това в началото няма да бъдете много добри родители, но с времето ще се научите.

5. Страстта не е вечна

Страстта е разтърсваща само в началото на връзката, след това бавно отшумява, любовният живот става по-спокоен. Понякога това се превръща в сериозен проблем и може да е причина за раздяла. Всъщност най-важното в такива моменти е да не изпадате в отчаяние и да си мислите, че явно не ви е писано да бъдете заедно. Може би бихте могли да възродите страстта с някоя нова любовна игра?

6. Понякога ще се чувствате самотни

Може би си мислите, че връзката, и най-вече бракът, е пълната противоположност на самотата, но това не е съвсем така. Понякога ще се чувствате самотни и ще ви се струва така, сякаш никой не ви разбира и не го е грижа за вас. Но в ума на всеки човек се появяват подобни мисли от време на време, независимо дали имат връзка, или не.

7. През ума ви ще минават странни мисли

„Дали някога ще се разделим“, „Дали бих била по-щастлива с някой друг?“. Такива мисли минават през главите и на най-щастливо женените. Просто хората обичат да се питат „какво ако...“ особено когато са сами или не могат да заспят. Ако във връзката ви няма сериозни проблеми, не бива да обръщате внимание на такива мисли, защото тяхната значимост не е по-голяма от тази на въпроси като „Какво би било, ако се бях родила във Франция?“.

8. Понякога ще се чувствате дистанцирани един от друг

Понякога усещате, че другият е вашата сродна душа и сърцата ви бият като едно, а друг път – връзката сякаш липсва и вие въобще не сте на една и съща вълна. Напълно нормално е. Вероятно проблемът се крие в странични неща или сте много уморени.

9. Ще се наранявате

Никой не е способен да ви нарани по-силно от човека, когото обичате. Неговите думи се забиват най-дълбоко и от тях боли най-много. В споровете  често ще си отправяте обиди, за които по-късно ще съжалявате. Най-важното е да решите проблемите, когато се появят, а не да трупате гняв в себе си и накрая да бъде твърде късно.

10. Любовта не може да оцелее сама

Любовта не е само чувство, тя е действие. Трябва всеки ден да работим за връзката си и трябва да го правим заедно – огънят на любовта не може да се подклажда само от единия от двамата.