Тенденциите постоянно се менят, а модата е известна със своето непостоянство, независимо дали говорим за дрехи, грим или прически.

Затова, с наближаващия край на 2016 г., е време да ти покажем кои трендове трябва да забравим и кои са новите тенденции, които ще ги заменят.

Естествени вместо изрисувани вежди

Ако все не ти остава време да изрисуваш веждите си, имаме добри новини – естествените вежди отново са на мода. Забрави за цветните, декорирани и изписани в причудливи форми вежди, защото натуралните и дори леко неподредените вежди ще са предпочитани през следващата година.

Големи, кукленски мигли вместо естествените

2017 ще е странна година. Естествените вежди ще са на мода, но не и естествено изглеждащите мигли. Вместо това ще се залага на големите, тежки и пърхащи мигли, с които се създава кукленски вид. Зареди се с повечко спирала и дори си купи изкуствени мигли.

Ярка очна линия вместо пастелни и убити цветове

През 2016 г. се залагаше на розовите и пастелни цветове, с които се постига един естествен външен вид. Е, забрави за това. 2017 г. ще заложи на смелите и ярки цветове, особено при очната линия и сенките.

Край на контурирането

Имаме добри новини и за онези, които така и не са овладели изкуството на контурирането. През 2017 г. ще се залага на естествен вид на кожата – десетките различни пластове са в миналото.

Гланцово червило вместо мат

Въпреки че матовото червило беше голям хит през 2016 г. и го видяхме на всички модни подиуми, вече е време да отстъпи мястото си. Позицията му заема гланцовото червило, което прави устните ти по-изкусителни.

„Плодово“ червило вместо винено

Винените нюанси остават в историята, на тяхно място идват по-пъстрите плодови червила.

Ситни къдрици вместо ретро блясък

Един от основните трендове, засягащ прическата, е свързан с вида на къдриците. Вече няма да са модерни подредените ретро вълни, вместо това ще се залага на по-естествените ситни къдрици, които се правят лесно с ролки или маша.

Приглушени цветове вместо ярки коси

Манията по шантави и ярки цветове най-накрая бавно замира. Лилавото и светлосиньото са заменени от по-спокойни и приглушени нюанси, но пък също толкова красиви.

Прибрана коса вместо небрежен кок

Тази тенденция вероятно няма да се хареса на момичетата, които не обичат да отделят много време за стилизиране на прическата си. Небрежните кокове не са вече в играта, те са заменени от спретнати и прибрани кокове, които придават аристократично излъчване.

Ярък френски маникюр вместо „лунен“

Така нареченият „лунен“ маникюр (при който основата на нокътя не се лакира или се оцветява в друг цвят, за да се образува формата на полумесец) беше голям хит през 2016 г. Новата година предлага нещо много по-различно – цветен и забавен френски маникюр.