Всяка от нас иска да изглежда чудесно, затова нерядко прибягваме до помощта на грима. Но неговото поставяне невинаги е толкова лесно, колкото ни се иска. За щастие обаче, има много трикове, с които да направим гримирането по-лесно, по-ефективно и по-ефектно.

1. Срещу насълзяване на очите

Ако очите ви се насълзяват, когато поставяте изкуствени мигли или спирала, пробвайте този трик. Потопете една кърпа в топла вода, сложете я върху очите си и леко масажирайте мястото. След това можете да сложите изкуствените мигли.

2. За изрисуваните вежди

Може да използвате пинцети, за да начертаете прави линии при очертаването на веждите. Сложете малко гел или молив за вежди върху пинцетите и чрез тях очертайте контурите на веждите. Вижте как в горното видео.

3. Бебешко олио за устните

Можете да си направите специален скраб, след който ще имате меки и съблазнителни устни.

Смесете половин супена лъжица захар с 1 супена лъжица бебешко олио, за да се получи паста. Сложете 2-3 капки лимонов сок или половин чаена лъжица вазелин. Поставете получената смес върху устните и я втрийте с пръст. Измийте устните и след това поставете балсам.

4. Без червило върху зъбите

Изключително неприятно е червилото ви да полепне по зъбите. Ако искате да предотвратите този гаф, използвайте следния трик: Направете буквата О с устни, сложете пръста си в устата и го издърпайте внимателно, за да може излишното червило да полепне по пръста, а не по зъбите ви.

5. Как правилно да поставите коректор под очите ви

Много дами поставят коректора само под окото, за да скрият тъмните петна, но това не е правилно, защото по този начин коректорът се забелязва много лесно, а не се слива с останалата кожа. По правилно е да го нанесете под формата на триъгълник – мислено начертайте прави линии от вътрешния и от външния ръб на окото към горната част на бузата. Нанесете коректор в този триъгълник и го разнесете, за да прелее плавно и незабележимо.

6. Как да възстановите изсъхнал молив за очи

Ако любимият ви молив за очи е изсъхнал, използвайте този трик, за да го съживите: Затоплете целия молив със сешоар за поне минута и половина и след това моливът ще е като нов.

7. Червилото като сенки

Някои продукти за устни, като червило или молив, могат да се използват и за очите ви, вместо сенки. Тъкмо ще спестите пари за няколко различни продукта.

8. Очертайте очите с обикновен молив

Ако ви е много трудно да очертаете очите си с очната линия, пробвайте да го направите с обикновен молив, потопен в очната линия.

Вижте как в горното видео.

9. Бял молив за по-големи очи

Черната очна линия прави очите ни визуално по-малки, докато бялата очна линия постига обрания ефект.

10. Контуриране с точки

Правилата на контурирането с точки са същите, както при обичайния метод – трябва да изсветлите центъра на челото, областта под очите, брадичката и носа. Подчертайте скулите и двете страни на челото към слепоочията. След като сте поставили точките на правилните места, просто ги разнесете. За много хора нанасянето на точки е по-лесно от обичайното контуриране.