Много от нас са свикнали да хапват сутрин в движение или на път за работа. Оказва се, че дори и тези, които закусват вкъщи, не винаги го правят правилно. Продуктите, които повечето от нас мислят за полезни, всъщност може значително да навредят на здравето ви.

Ето 10 продукта, които в никакъв случай не трябва да се ядат за закуска!

1. Мюсли и бързо приготвени каши

При тези продукти въглехидратите се трансформират от "бавни" захари в бързи. Това са напразни калории, полза от които няма.

2. Зърнени храни

Зърнените закуски, по уверение на производителите, съдържат минерали, желязо и много витамини. В действителност, тези продукти съдържат много малко пълнозърнесто брашно. В допълнение, те съдържат големи количества подсладители, оцветители и транс мазнини.

3. Млечни десертчета

Те съдържат повече захар и въглехидрати, отколкото протеини. Освен това, се добавят растителни мазнини, консерванти и изкуствени аромати.

4. Палачинки и бухти

Не започвайте деня си със сладък, тестен и при това пържен продукт.

5. Сандвич с маргарин

Ако хлябът е направен от бяло брашно, съдържа много малко влакнини. Всичко, което получавате от тази закуска е висока кръвна захар и транс мазнини, съдържащи се в маргарина.

6. Плодов фреш

Това изглежда като истински склад на витамини, но е една от причините, поради които наддаваме на тегло. Дори натурален, плодовият сок съдържа голямо количество захар, което навлиза в кръвта по-бързо отколкото, когато ядете плодовете цели. В допълнение, плодовите киселини могат да раздразнят лигавицата на стомаха.

7. Подсладено нискомаслено кисело мляко

Само по себе си, киселото мляко е перфектният продукт за закуска. Но само ако то не съдържа захар, подсладители и други консерванти. Подсладеното кисело мляко съдържа повече захар, отколкото в голяма порция сладолед.

8. Преработени сирена

При топлинна обработка, сиренето губи почти всички полезни свойства. По-голямата част от топеното сирене всъщност почти не съдържа мляко. То се състои от консерванти и растителни мазнини.

9. Кафе

Никога не започвайте деня с чаша кафе на празен стомах! Кофеинът, съдържащ се в напитката дразни стомашната лигавица, като по този начин причинява киселини.

10. Хляб и тестени изделия

Бързите захари, които се съдържат в хляба, претоварват панкреаса, което води до отделянето на големи количества инсулин.

Както виждате, много е важно да започнете деня си с правилните храни, които няма да претоварват вашия храносмилателния тракт, ще оставят след себе си усещане за лекота, бодрост и ще ви заредят с енергия.