Българската кухня е уникална и незабравима. Но понякога на всеки му се иска да опита нещо различно, може би малко по-екзотично, а защо не и от съвсем различен континент. Ако и вие сте в подобно настроение и нямате търпение да дойде време за закуска, за да приготвите нещо ново и вълнуващо, то рецептата за тако със сигурност ще внесе необходимото настроение и привкус в ежедневието ви.

Необходими продукти:
• 6 яйца
• 1 авокадо (нарязано на кубчета)
• 2 с.л. сметана
• ½ чаша чери домати (нарязани на четири)
• 1 скилидка чесън
• ½ чаша сирене (за разтопяване)
• 200 гр. бекон
• 8 малки тортили (затоплени)
• 1 с.л. зехтин
• сол и черен пипер
• 1 с.л. сок от лайм

В малка купа разбъркайте чери доматите, сока от лайм, авокадото, сол и пипер, зехтина и чесъна и ги оставете настрана.

В средно голяма купа разбийте яйцата и прибавете към тях сиренето, сметаната, сол и пипер.

Следващата стъпка включва тиган с незалепващо покритие. Запържете бекона на средна степен. Обърнете го веднъж, докато добие златист цвят. Необходимото време е около 8 до 10 минути. След като беконът изстине, го нарежете на едри парчета.

Сложете питките тортила в тигана, докато цветът им стане леко златен – за 2 или 3 минути. Намалете котлона на средна степен, добавете яйцата и бекона. Бъркайте постоянно, докато яйцата станат бъркани – 3 до 4 минути.

На дъска за рязане или дървено плато поставете топлите тортили. Разделете бърканите яйца по равно между питките, след това сложете сместа с домати отгоре. И готово – интернационалната ви закуска е готова!