Разделите могат да са брутални, а приятелите, които уж са там, за да се погрижат за теб, да станат доста досадни... Нормално е да се чувстваш ужасно, да сменяш настроенията си и да изразяваш емоциите си, но какво идва след това? Готова ли си да продължиш? Нима най-нормалното нещо след раздяла не е да се сещаш за него, защото все пак сте били заедно? Как да разбереш дали все още го обичаш или пък вече си го преодоляла? Трудно е, но ние решихме да те улесним, представяйки ти няколко знака, които ще ти подскажат, че все още не си готова да продължиш:

1. Всичко ти напомня за него

Дали ще е, когато чуеш вашата песен, или ще е сериалът, който гледахте заедно - тези неща те връщат назад и си мислиш за него. Освен това имаш списък с нещата, които да му кажеш, ако го видиш. Мислиш си, че няма с кого да споделяш нещата, които ти се случват освен на него? Това не е така. Сподели с приятелка или с майка ти. Ще се почувстваш по-добре.

2. Говориш против него

Пускаш слухове, които намат нищо общо с реалността. Изразявай чувствата си, но не и пред останалите, особено по този грозен начин.

3. Преструваш се, че всичко е наред

Когато го видиш на улицата, започваш да разказваш колко си добре и какви готини неща ти се слуват, защото не можеш да му кажеш как се чувстваш наистина. Помисли си има ли смисъл да го правиш...

4. Не се интересуваш от момчето, което се опитва да спечели вниманието ти 

Може би дори не е едно, а няколко, които точно в този момент много се борят за вниманието ти и се опитват да ти се харесат, но ти така и не допускаш никого до себе си. Опитай се да заговориш някой друг, а не да мислиш за бившия си постоянно. Никога не знаеш какво може да излезе от това познанство, а и любовта не пита.

5. Сравняваш всички с него

Всеки път, когато мислиш, че можеш да продължиш, започваш да сравняваш момчето, с което наскоро си се запознала с бившия ти, а не бива. Едва когато спреш да си мислиш неща от типа на "Ако той беше тук, щеше...", тогава можеш да си сигурна, че той вече е затворена за теб страница. 

6. Следиш го в социалните мрежи

Мила, това не е нито здравословно, нито правилно. Спри да разглеждаш профила му, този на роднините и приятелите му!

7. Не можеш да оставиш спомените в миналото

Говорим за подаръците и всички онези неща, които ти е давал по една или друга причина и все още са при теб. Разбира се, не ти казваме да изхвърлиш бижутата, а малките и сантиментални неща, които ти напомнят колко красива е била връзката ви... Така само ще страдаш още повече.

8. Когато го видиш, колената ти омекват

Ако усещаш и пеперуди в стомаха можеш да бъдеш сигурна, че нещата не са никак добре...

9. Мислиш, че все още имате бъдеще

Разделите се случват с причина, която често е основателна, а да таиш надежди, че отново бихте могли да имате общо бъдеще единствено може да ти навреди. Мила, изглежда сякаш все още живееш в миналото.

10. Все имате своите интимни моменти

Идеята за секс с бивше гадже невинаги е ужасна, но често не води до нишо добро! Ако сте се разделили наскоро, то забрави за това, защото ще тъпчеш на едно място, ще се надяваш излишно и няма да можеш да продължиш напред.