Много момичета са изкушени от това, да се съберат с бившите си приятели. Разбира се, понякога има добри причини да се върнеш към стара връзка и все пак в повечето случаи се оказва, че тези причини не са нищо повече от мит. Днес ще разкажем за 11-те най-известни от тях и защо не трябва да им вярвате на 100%.

1. Този път всичко ще бъде различно

Да така е. Светът се променя, така че може би и нещата в твоята връзка ще се променят, но по-вероятно е да се обърнат към лошо. Според скорошно проучване, бивши партньори, които се събират, не обръщат внимание на позитивните аспекти на тяхната връзка, а се фокусират повече върху негативните. Приемат добрите неща за даденост. Рядко се опитват да променят нещата и често се вглъбяват в грешките от миналото.

2. Той се е променил

За жалост, хората не се променят или поне нетолкова бързо и без съществена причина. За да прекрати, дори и някой незначителен навик, човек се нуждае от силно желание, мотивация, самоусъвършенстване и време. Замисли се дали за периода, в който сте били разделени, бившият ти е имал време да придобие всички тези качества.

3. Никой не ме познава по-добре от него

Права си. Прекарали сте много време заедно. И все пак, това че се познавате толкова добре, не предотврати раздялата ви, нали? Има много случаи, в които точно това е причината за прекратяване на отношенията. Запомни в една връзка винаги трябва да има малко мистерия.

4. Няма да намеря по-добър, вече няма свободни свестни мъже

Тревата винаги е по-зелена от другата страна на оградата. Просто не искаш да видиш добрите качества в другите, защото нова връзка, би те изтласкала от комфортната ти зона. Всяко начало е трудно, но не подценявай някого само защото не го познаваш.

5. Може и да не е идеален, но все пак е мой

Човешкият мозък е по-чувствителен към загубите, отколкото към победите. Същото е и при връзките. Замисли се, кое е по добре за теб: да живееш щастливо с перфектната си половинка или да имаш обикновен, рутинен живот с господин “не е идеален, но е мой”?

6. Нямам време да излизам или да ходя по срещи

Запознаването с нов човек, е преди всичко възможност са разшириш хоризонтите си. Отдели време да намериш нови хора. Дори да не е навън, в днешно време социалните медии са идеална възможност за това. Проучване направено по темата показва, че около 17% от браковете в САЩ през изминалата година, са сключени от хора, запознали се в социалните мрежи.

7. Ние сме само приятели

По правило, приятелството с бивш, никога не е качествено приятелство. Подобни връзки рядко имат само приятелски емоции и често се превръщат в сексуални отношения. Ако с течение на времето, приятелство възникне между вас добре, но психолозите казват, че ако след раздяла имаш неимуверно желание да си приятелка с бившия си, то това може да е знак за психологически проблеми.

8. След няколко питиета, се озовавате в едно легло

43% от жените и 47% от мъжете преспиват с бившите си. Ако това се случи и на теб, помни че случаят ти не е единствен и това не е причина, да възобновите връзката си. Не позволявай това да се превърне в навик, защото сексът с бившия, ще е огромно препятствие за новото ти бъдеще.

9. Никой не е идеален

Да така е! Никой не е идеален. Но кой се нуждае от идеалното? Това, от което се нуждае една връзка, е хората в нея да са щастливи от факта, че са заедно.
Скъса ли сте, не защото не сте били перфектни. Просто не сте били един за друг. Прие ми го и продължи напред.

10. Бившият ми, не би ме оставил

Често след раздяла, единият започва да показва силен интерес, който не е демонстрирал преди. Обаждания, съобщения, коментари по социалните мрежи… от всичко това започваш да си мислиш “все още ме обича” или “не може да ме забрави”. Бъди реалистка, в повечето случаи това е просто навик или страх от загубата на контрол върху другия.

11. Може би преувеличавам

Може би е така. Ако сте скъсали заради роднини, работа или други външни причини, втори опит би могъл да бъде успешен. За жалост обаче, причините за раздяла често са по-сериозни - изневяра, несъответствие в характерите или отминали чувства. Това, дори и да боли, е реална причина да приключите една връзка и да не се връщате към нея.