Проучване показа, че хората без деца са толкова щастливи, колкото и тези, които са родители. И в днешно време все повече двойки правят съзнателния избор да нямат наследници. Някои избират кариерното развитие, други просто не чувстват, че притежават инстинкти на родители или не са готови на големи лични жертви в името на родителството. Въпреки всички тези (логично звучащи) причини, все пак на хората в зряла възраст, които нямат деца, се гледа с известно съжаление. Независимо дали човек е известен, или не, все се намира кой да го попита кога смята да стане родител. Продължете да четете, за да разберете как 10 знаменитости отговориха на този въпрос.

1. Киану Рийвс

Когато е 36-годишен, актьорът от „Матрицата“ е напът да стане баща. За съжаление, тогавашната му приятелка ражда мъртво бебе в осмия месец от бременността си. През следващите години Киану така и не се сдобива с дете и изглежда, че смята, че това никога няма да му се случи. Преди 5 години той признава: „Твърде късно е. Свърши се. Аз съм на 57. Няма да имам деца."

2. Хелън Мирън

През 2007 г. Хелън бе на 61 години и в интервю разкри: „Това просто не ме интересува. Нямам никакъв майчински инстинкт. И не мисля, че съм толкова голямо изключение.“ Тя откровено добави: „Много съм щастлива, че нямам деца. Въпреки това обичам децата и имам семейство."

3. Джаред Лето

Преди няколко години актьорът и певец разкри, че не се чувства готов да стане баща. Джаред заяви, че си дава сметка каква огромна отговорност е да бъдеш родител и просто в момента няма нужното време за това. Той призна: „Мисля, че е наистина важно, ако имаш деца, да можеш да бъдеш до тях. Имам много... неща, за които първо да се погрижа."

4. Сара Полсън

Още в интервю през 2018 г. актрисата си позволи да бъде откровено относно майчинството. Тя призна: „Не искам да се разкъсвам. Беше трудно за майка ми да бъде навсякъде, да се появи на училищната пиеса и да изкарва прехраната ни, винаги съм знаела какво искам в професията си и не искам да се обърна назад и да се чудя: „Ами ако бях избрала просто да посветя това време от живота си на мен?“.

Сара осъзнава, че мнението ѝ звучи егоистично на много хора, но пък смята, че думата „егоист“ не трябва да се приема чак толкова обидно.

5. Уинона Райдър

В интервю за The Telegraph актрисата беше откровена относно бъдещето си като родител. Като жена на 42 години тя сподели, че е говорила с баща си относно това, че се съмнява дали изобщо може да стане майка. „Той ми каза: „Има и други начини да имаш деца в живота си“, разказа Уинона и поясни: „Това е вярно - аз изпитвам тази радост с децата на брат ми. Трябва да спра да слушам други хора. Това, което други жени казват, е лудост.“

6. Рики Джервейс

60-годишният комик и писател призна, че би се тревожил твърде много за безопасността на бебето си, ако имаше такова. След това той изтъкна като една от многото причини да не иска да става баща свръхнаселението на света.

7. Опра Уинфри

68-годишната Опра е в сериозна връзка през последните 36 години. Въпреки това тя не съжалява за решението си да няма деца. Звездата призна, че няма необходимото търпение, за да отгледа бебе. Тя добави, че обожава бебета кученца, но при тях този период отминава бързо, така че не се брои.

8. Ашли Джъд

В мемоарите си от 2011 г., 54-годишната актриса обясни, че е решила да няма деца, когато е била 18 годишна. Тя определя това решение като „огромна част“ от това коя е тя днес. „Не е нужно да имам „свои“ бебета, когато има толкова много сираци или изоставени деца, които се нуждаят от любов, внимание, време и грижи", разсъждава Ашли.

9. Доли Партън

Кънтри звездата може да няма свои, но винаги е обичала децата и е имала такива около себе си. Тя уточни: „Израснах в голямо семейство с 8 по-малки деца. Често си мисля, че просто не ми е било писано да имам деца, така че мога да приемам всяко едно дете като свое. ' Тя твърди, че обича децата на своите братя и сестри като свои собствени внуци и явно не се чувства самотна от това, че не е станала майка. Известна със своята благотворителна дейност, Доли е обичана от много деца благодарение на своята организация Библиотека за въображение. Организацията предоставя безплатни книги на деца в предучилищна възраст. Певицата с усмивка разказва, че малките я познават като „Дамата с книгите“ и явно им прилича на „феята кръстница“ или нещо подобно, защото определено я приемат много радушно.

10. Леонардо ди Каприо

Леонардо е един от най-желаните (и заклети) холивудски ергени. Освен страхотен актьор, той е и активист за опазване на околната среда. На въпрос дали бащинството е сред бъдещите му планове, той заяви: „Дали искам да доведа деца в свят като нашия?“ И все пак явно решението му не е категорично, защото добави, че „Ако се случи – случи.“