101-годишна жена твърди, че тайната на щастливия живот е текилата. Мери Флип от Чандлър, Аризона, която е преживяла Голямата депресия, няколко войни и е родила шест деца, вярва, че да се отдадеш на мексиканския алкохол е сигурен начин да си осигуриш дълъг живот.

Жената е запазила и пламенното си чувство за хумор през годините, тъй като дъщеря ѝ я попитала: "Как се чувстваш?", на което тя отговорила: "С ръката си".

На 18-годишна възраст Мери се премества в Мексико, където култивира афинитета си към текилата и живее като животновъд. 101-годишната жена разкрива, че е загубила майка си и сестра си в ранна възраст и оттогава е сама.

Малко след като се премества в Мексико, тя среща съпруга си. Когато е бременна с първото си дете, тя се връща в Чикаго, където сменя професията си и става уважаван художник, признат от Чикагското училище по изкуствата. Докато говори с репортерите, Мери отпразнува рождения си ден със стил, като се почерпи с любимата си бира: Гинес.

Докато семейството и приятелите ѝ танцуваха около нея, тя се пошегува: "О, ще се кача на масата."

Можем спокойно да кажем, че официално е най-готината баба в историята?

Изглежда мнозина гарантират, че алкохолът е еликсир за дълъг живот.

Друга възрастна дама, сестра Рандон, която живее в Тулон, Франция, казва, че нейният болногледач ѝ осигурява чаша вино за всяка закуска и сутрешна литургия. Служителят в дома за възрастни хора на сестра Андре казва: "Нейната чаша вино я поддържа и може би е тайната на нейното дълголетие. Не знам - аз не насърчавам хората да пият по чаша вино всеки ден!"

Като се има предвид, че жената е преживяла две световни войни и пандемия, тя определено може да се определи като експерт по оцеляването и има какво да научим от нея. Е, изглежда, че сестрата няма да намали скоро темпото на пиене на грог.