Да бъдеш в напреднала бременност в разгара на лятото е най-лошото. А това са мислите, които минават през ума на всяка бъдеща майка през това време:

1. „Изпотих ли се или ми изтекоха водите?“

Който е казал, че бременните жени сияят, не е виждал такава при температура над 30 градусa. Цялото това подуване и забързания метаболизъм създават възможности за изпотяване на места, на които не бихте подозирали, че е възможно. Моля, подайте ми кърпата!

2. "Кой се нуждае от обувки?“

Подуването става много по-лошо в жегата, затова трябва да се сбогувате с глезените и сандалите си. Понякога стъпалата ви се побират единствено в джапанките на на съпруга ви, а не можете дори и да си помислите за обувки на ток. Хубавото е, че дори докторите ви съветват да си качвате краката на високо по-често.

3. "Ледените близалки към коя хранителна група спадат?"

Тъй като постоянно отваряте фризера, започвате да се чудите дали плодовия сладолед и ледените близалки се броят за порция плодове.

4. "Пишкай, пий, пишкай, пий, повтори“

Постоянната нужда да бъдете хидратирани кара съзнанието ви да циркулира между „Защо съм толкова жадна?“ и „Ох, трябва да пишкам“. Повторете това десет пъти за час и общо-взето схващате идеята.

5. "'Обожавам банските за бременни“ – това са думи, които никоя бременна дама не изрича“.

Чувствате се ужасно в банските си отпреди бременността (ако изобщо успявате да ги облечете) и затова ви се налага да си купите нови за дните на плажа, на които едва ли ще се насладите както преди.

6. "Защо няма сянка в този парк/на тази улица?“

Забравете за намиране на идеално място за пикник. Искате само да намерите сянка, за предпочитане с места за сядане. Ако е близо до щанд за сладолед и тоалетна (вижте предишните точки), можете да останете там през цялото лято.

7. "Ако няма климатик, няма да дойда."

Ако се опитвате да накарате бременна жена да напусне комфорта на дома си с климатик, за да посети вашето събитие, по-добре да сте поканили и Бионсе.

8. "Дори не си помисляй да ме докосваш в леглото.“

Бременността може да бъде романтично време и да ви сближи с половинката ви. Но не и през летните горещини.

9. "Правят ли лепенки за вътрешната част на бедрата?“

Когато сте в напреднала бременност, бедрата ви се търкат едно в друго непрекъснато. А през лятото това е особено неприятно.

10. "Няма какво да облека.“

Лятото е особено труден период за бъдещите майки от гледна точка на облеклата, защото всичко е по-късо, по-стегнато и по-разголено. А и заради бушуващите хормони мразите всичко в гардероба си и ви се иска да вземете на заем гардероба (и стилиста) на Блейк Лайвли.

11. "Може ли да си хвана такси за две пресечки?“

Да вървите повече от 10 минути през лятото може да бъде непосилна задача за всяка бъдеща майка. Затова имате номер на таксита на бързо избиране, а всичките шофьори ви познават, знаят кога е терминът ви и как възнамерявате да кръстите детето си.