Ние обикновено избягваме слухове и конспиративни теории за известни хора, но този път искаме да споделим най-интересните от тях.
Трябва да се отбележи, че някои са доста нелепи, а други предизвикват мисли от типа: "А какво ще стане, ако всичко е вярно?"

1. Никълъс Кейдж е вампир

Някои твърдят (надяваме се на шега), че прочутият актьор е вампир и вече е на стотици години. Всичко започнало с намирането на стара снимка на участник в Гражданската война, приличащ на Никълъс Кейдж. Името на човека не е открито, нито пък са намерени някакви роднини.
На актьора вече са му омръзнали слуховете и той официално поискал повече да не го наричат вампир. А ние считаме, че човекът на снимката всъщност не прилича на Кейдж.

2. Песента на Шакира се оказва пророческа

През 2012 година рапърът Питбул и Шакира издават песента "Get It Started". Някои я приемат като пророчество за изчезването на Боинг 777 от компанията „Malaysia Airlines”.
В песента има изрази като: "Малайзия", "голяма новина" и "два паспорта" (както е известно, двама души са били в самолета незаконно и са летели с чуждестранни паспорти). Освен това в изчезналия самолет е имало човек на име " Mr. Ali ", а в песента се споменава и това име. Но ние смятаме, че всичко е просто любопитно съвпадение.

3. Боб Марли е убит от ЦРУ

Според общоприетата версия певецът е бил погубен от меланом, който се появява на пръстите на краката. Неговата поява е провокирана от неуспешен удар по топката при игра на футбол. Според друга теория хората от ЦРУ решават да "отстранят" музиканта, като му дават обувки, инфектирани отвътре.
Действително през 1976 година Марли вече е преживял опит за убийство. Той бил въвлечен в междуособици между двете воюващи партии в Ямайка. Всяка от тях искала да го спечели на своя страна, защото хиляди хора биха го последвали, но музикантът не се поддал.

4. Джоан Роулинг не съществува

Норвежката режисьорка Нина Грюнфелд и нейните последователи вярват, че книгите за Хари Потър са продукт от работата на цял творчески колектив от талантливи автори, а пред обществото в ролята на автор се появява специално наета актриса.
Твърди се, че историята на разведената жена, която успява да стане известен писател, е измислена специално, за да вдъхновява хората.

5. Джим Морисън не е умрял, а просто е сменил името си

Jim Morrison = Mr Mojo Risin'

Хората обичат да вярват, че техните идоли не умират, а просто се отдръпват от шума и суетата. Вземете например слуховете за Джим Морисън от "The Doors".
Смъртта на рок иконата е по-скоро загадъчна, а тялото на Морисън не е видяно от никого, освен от приятелката му Памела. Казват, че музикантът е променил името си на Моджо Рисън (анаграма от "Джим Морисън", което той измислил отдавна) и живее на Сейшелските острови.

6. Шекспир е Елизабет I

Известен е фактът, според който много неща подсказват, че Уилям Шекспир никога не е съществувал. Има една интересна теория. Зад името на Шекспир се крие Елизабет I. Тя, разбира се, трудно може да напише толкова много произведения и да управлява страната в същото време. Затова наема няколко поети, които осъществяват идеята ѝ на хартия.

7. Бионсе е майка на сестра си

Бионсе има сестра, на име Соланж, която е само 5 години по-млада. В мрежата не за първи път се носят слухове, че всъщност тя е дъщеря на Бионсе, а не сестра.
Смятаме, че тази странна теория не може да издържи никаква критика, а слуховете са само индикатор за популярността на Бионсе. 

8. Тейлър Суифт - въплъщение на Зина ЛаВей


Някои хора са забелязали удивителната прилика между поп певицата Тейлър Суифт и известната окултистка Зина ЛаВей, станала известна през 80-те години. Е, може би те все пак си приличат.
И сега това продължава: съществува мнение, че Зина, която вече е навършила 50 години, се превръща в клонинг на Тейлър Суифт, с помощта на чиито песни завладява света.

9. Елизабет I е била мъж

Друга теория за Елизабет I се опитва да обясни защо кралицата никога не е била омъжена и няма наследник, което не е характерно за един монарх. Най-вероятно тя просто не е искала да сподели с никого властта. Но съществуват и слухове, че Елизабет има някакъв физически недостатък, несъвместим с брачния живот. Ако добавите към това силен характер и непривлекателен външен вид, заключението е, че тя е мъж или хермафродит.

10. Дейвид Бауи и Кание Уест са някак свързани

Някои смятат, че Дейвид Бауи предрича, че рапърът Кание Уест ще заеме мястото си на музикалния Олимпийски връх. Първо на корицата на албума "The Rise and Fall of Ziggy Stardust" виждаме знак с надпис "K. West".
Второ, последният албум на Бауи се нарича "Blackstar" ("Черна звезда"). В едноименната песен се пее: "Някой друг зае мястото му викайки силно: Аз съм черна звезда! Аз не съм гангстер! "А както е известно, Уест се дистанцира от гангстерския рап през 2002-ра година.

11. Майкъл Джексън е жив и ни води за носа

Някога Джексън помога на момчето Дейв, получило тежки изгаряния и оттогава двамата стават приятели.
И ето кое е странно: на погребението на Майкъл, Дейв пристига с личния автомобил на царя на попа. След това Дейв се появява в шоуто на Лари Кинг и публиката забелязва, че гласът и езикът на тялото му напомнят на самия Майкъл, а цветът на очите му по някаква причина се е променил от зелен на кафяв. Така се ражда идеята, че не е Дейв, а Майкъл, който е инсценирал смъртта си, искайки спокоен живот.
Е, Джексън познаваше най-добрите гримьори, той много пъти се е превъплъщавал в други хора и дори в зомби. Хм, интересна теория!