Ето какво трябва да знаете, преди да предприемете тази крачка:

1. Ще сте колкото развълнувани, толкова и нервни. Да вие искате да прекарате остатъка от живота си заедно, но това не значи, че няма да се притеснявате. Напълно нормално е.

2. Със спътника ви в живота ще се се карате жестоко за това къде трябва да седне братовчед номер 4 на сватбата. Също и за много други незначителни неща. Но ще е забавно, защото по принцип не се карате за нищо.

3. Не всяка булка си харесва роклята лесно. Понякога може да е абсолютен ад преди да намерите подходящата рокля, но когато я видите - ще я познаете от пръв поглед.

4. Знаели сте, че сватбите са скъпо удоволствие, но не сте си представяли, че е чак толкова скъпо. Много добре трябва да си планирате бюджета, за да може да си наемете перфектния DJ, както и фотограф.

5. Сдобивате се със свекърва и свекър в мига, в който кажете "да".

6. Инстаграм няма да спре да функционира, ако не публикувате снимка на пръстена половин час, след като сте го получили. Насладете се на момента двамата и чак тогава споделяйте хубавите новини със света.

7. Не бързайте с медения месец. Не заминавайте на следващия ден след сватбата. Дайте си малко почивка от тази лудница и тогава се впуснете в приключението.

8. Мислите, че ще знаете какво ви предстои в следващите 12 месеца? Не знаете. Ще трябва тепърва да намирате време един за друг.

9. Някои хора не искат да слушат за сватбата ви. И да не ви се вярва, някои хора не държат да слушат постоянно за сватбата ви. Разказвайте само когато ви попитат.

10. Годеникът ви също може да има мнение. Жените смятат, че трябва да планират всичко сами, но не е така. Защо пък него да не го интересува какво ще е основното ястие за вечерта?

11. Готино е да си сгодена, но крайната цел е брака. Не забравяйте, че не съществува такова нещо като "съвършен сватбен ден". Важно е да се забавлявате и най-вече - какво ще се случва след него.