Има неща, които самотните майки в никакъв случай не бива си признават. Разбира се, ако са намесени вино и приятелки, правилото не важи. А сме сигурни, че всички ще се съгласите с нас, че понякога идва момент, когато е трудно да си замълчим за каквото и да било.

Но кои са нещата, които самотните майки си мислят, но не искат да ви кажат? Ето и кои са те:

Да, когато съпругът ти пътува често, сякаш си самотен родител

Разбира се, че е трудно да се справяш, когато съпругът ти не е постоянно наоколо. Но няма как да отречеш, че дори и на моменти да се чувстваш като самотна майка, банковата ти сметка не е като на такава. Все пак няма как да получиш и двете, което означава, че трябва да си благодарна, че не си сама. Това е и причината да не се оплакваш колко много работи съпругът ти.

Понякога наистина е трудно

Много хора ти съчувстват, когато разберат, че си самотна майка. Разбира се, че е трудно, но има и много по-трудни ситуации. Самотните майки не искат да бъдат съжалявани, те искат да знаят, че имат подкрепата на семейството и приятелите си, тя им е достатъчна.

Не, не се интересувам от съпруга ти

Самотните майки понякога се възприемат като заплаха от омъжените им приятелки. Фактът, че са сами, не означава, че веднага ще се хвърлят на първия мъж, който попадне пред погледа им.

Къде са всички

Понякога на самотните майки им се иска да имаха повече помощ и се измъчват с въпроса “Къде са всички?”. Истината е, че те са “всички” и те трябва да се справят с всички задачи сами. Но това е и отлична възможност да се почувстваш по-уверена в себе си и способностите си.

Еднопосочен билет до Хавай, моля

Понякога всички изглежда трудно, невъзможно и ужасно Това е и моментът, когато може би и ти си представяш колко хубаво би било, ако можеше да заминеш на някое екзотично и далечно място. Мечтите са безплатни и самотните майки знаят това.

Справям се наистина добре

Понякога и самотните майки имат нужда от потупване по рамото, за да се убедят, че се справят добре. Ето защо може да си го кажеш и сама, със сигурност ще ти подейства успокояващо.

Няма нищо срамно

Не са никак малко хората, които са готови първо да злословят, а след това да преценят ситуацията и да се поставят на мястото на другия. А когато хората срещнат самотна майка, много от тях започват да я съдят. Причините за раздялата могат да бъдат хиляди, така че никой няма право на прибързани заключения.

Връзката им не изглежда особено стабилна...

Когато самата ти си преминала през болезнена раздяла, можеш много лесно да разпознаеш симптомите на разпадаща връзка навсякъде. Но когато срещнеш двойка, която проявява същите симптоми, знаеш точно какво ще се случи.

Благодарност

Ако близък или приятел се появи на входната врата и предложи да помогне, сърцата на самотните майки преливат от благодарност. А всички знаем, че най-искрена е помощта, за която не си молила.

Тъга

Може би понякога се чувстваш наистина самотна, но знаеш, че трябва да си усмихната и с гордо вдигната глава, защото си самотна майка. Околните никога не бива да виждат, че те боли.

Тайно ти харесва да си шефът

Извличането на дивиденти от самотното родителство е задължително. Ето защо много самотни майки признават, че им е приятно да знаят, че всичко зависи от тях и те взимат важните решения. И с теб ли е така?