Как би изглеждала връзката с най-добрия ти приятел? Ще бъде ли любовта ви по-различна? 

1. Странно е

Да преминеш от обръщението „брат“ към „бебе“ е доста неудобно в началото. Необходима е много концентрация, за да започнете да се наричате със сладки имена на домашни любимци, без да ви стане неудобно или да се разсмеете. Също така, държането на ръце най-вероятно ще преминава в ожесточена борба с палци.

2. На единия от вас вероятно ще му бъде по-трудно да премине бариерата между приятелството и връзката

И двамата най-накрая сте осъзнали, че имате чувства към другия по едно и също време. Поздравления! Но шансовете единият от вас да е имал увлечение към другия за по-дълго време са огромни и ти ще трябва да бъдеш тази, която да се гмурне с главата надолу в идеята за връзка. Той най-вероятно ще се нуждае от повече време и проява на търпение и разбиране от твоя страна, тъй като по-бавно ще се „потапя“ във връзката, за да се увери, че е безопасно.

3. Фазата на медения месец може и да не съществува за вас двамата

Вероятно преди да създадете връзка, вече знаете твърде много един за друг, което може да направи нещата по-малко „магически“, отколкото за типичната двойка. Вероятно ще скочите директно в периода, в който заедно ще се борите с живота, както и преди, само че сега ще е с различно семейно положение.

4. Няма да преживяваш неприятното избягване на разговорите за бившия си с него, защото той вече знае историята на живота ти

Неприятното е, че най-вероятно си плакала именно на неговото рамо, когато последният гадняр е разбил сърцето ти.

5. Ще очаквате един от друг много повече , отколкото ако излизате с непознати 

Този човек те познава. Той е запознат с историята ти и ти ще очакваш от него да уважава това и никога да не те връща към тези тъмни места или да ти причини нещо подобно.

6. Да си кажете, че се обичате, няма да бъде толкова странно и притеснително 

Ако човекът, с когото си, е твой най-добър приятел, шансовете вие ​​двамата вече да сте си казвали, че се обичате е голям. По-скоро ще се наложи да поработите над израза „влюбен съм с теб“.

7. Рискът от загуба е по-страшен от този при типичната връзка 

Съгласявайки се да преминете на друго ниво, вие в известен смисъл сте поставили всичките си яйца в една кошница. Ако връзката ви не потръгне, рискувате да загубите половинката си и най-добрия си приятел.

8. Може да се чувствате изолирани 

Преди да започнете да излизате, най-добрият ти приятел е бил твоята компания за абсолютно всичко. Сега когато сте заедно, има някои неща, за които ще имаш нужда да поговориш с някой друг, който е безпристрастен външен човек. За съжаление, човекът, с когото си сега, е единственият човек, на когото си имала доверие, което от своя страна може да доведе до премълчаване на емоциите.

9. Комуникацията между вас двамата ще бъде превъзходна на фона на всички връзки, които си имала в миналото 

Въпреки че има някои типични неща, които няма да можеш да споделиш с него веднага, цялостната комуникация между вас ще се бъде като глътка чист въздух.

10. Това ще бъде най-доброто или най-лошото решение, което някога ще вземеш

Животът е свързан с поемането на рискове, нали?

11. Да започнеш да изпитваш чувства към най-добрия си приятел може да е най-страшното нещо, което някога си правила 

Но ако той наистина е най-добрият ти приятел, ще бъде до теб, независимо от всичко.