След раждането на децата мъжете се променят. Някои от тях не са готови да споделят отговорностите за отглеждането на потомство, а други стават чудесни бащи. Как да разпознаеш какъв ще бъде той, разбери сега: 

1. Той помага вкъщи

Ако само седи и гледа телевизия, докато ти почистваш с прахосмукачка чипса от пода, бъди сигурна, че това не е много добър знак! Само си представи - дали би разчитала на него да смени памперса? 

2. Той се приспособява към обстоятелствата

Какво ще направи, ако се изгубите в гората? Ще седне под някое дърво и ще чака да ви спасят или ще изгради подслон, ще хване риба и ще запали огън? Ако мислиш, че по-скоро ще направи второто, то ще има много по-голяма вероятност след време да не го притеснява фактът, че ще се налага да става вечер и да приспива детето ви. 

3. Той не приема нещата сериозно

Случва ли се да те забавлява до сълзи или внезапно да започне да те гъделичка? Колко често се случва да предприемете неочаквано пътуване, просто за да разпуснете? Ако той е весек човек, който има чувство за хумор, най-вероятно много бързо ще намери общ език и с детето ви. 

4. Умее много неща

Ако сменя навреме маслото в колата и не забравя да плаща сметките си навреме - поздравления, той вече прилича на грижовен баща!

5. Имал е или има домашен любимец

Носенето на отговорност е сложно нещо и ако той има опит с отглеждането на куче или друго животинче, бъди сигурна, че може да се разчита на него и за децата.

6. Той се грижи за теб

Ако той не се оплаква, ако го оставиш сам, докато ти си на маникюр, а когато се върнеш вечерята е сготвена - бъдо щастлива, той ще се справи и с ролята на баща. 

7. Той е справедлив

Да, може да се случи, когато спориш с майка му за нещо, невинаги да те подкрепя, но ако той тактично ти обясни защо не си права, трябва да си щастлива какъв човек имаш до себе си. Представи си колко положителен ефект би имала подобна постъпка върху възпитанието на едно дете. 

8. Той е самостоятелен

Ако той без проблем планира пътуването от първия до последния ден и изпълнява задълженията си в работата в срок - със сигурност няма да му е трудно да сложи детето в столчето за кола или десет пъти за един час да завърже връзките на обувките му. Добрите бащи не се нуждаят от надзора на майките, докато се грижат за детето.

9. Той тренира футбол или има колан по карате

Талант и дисциплина - кой не иска да ги притежава... Бъди спокойна, че след време той ще научи дъщеря ви на самозащита, а от сина ви - отличен вратар.

10. Той има голямо сърце

Да, той не е идеален, но такива хора не съществуват. Затова пък, ако ви изненада с букет цветя, стане доброволец или казва на майка си колко много я обича, когато си тръгвате от тях, без да се притеснява, приеми това като знак колко идеален баща би бил. 

11. Той иска и говори за това какъв добър баща иска да бъде

Дори ако никога не е общувал с малки деца и не разполага с никакъв опит в отглеждането, желанието за успех в тази област е изключително важно.