Най-срещаният проблем сред жените е сухата кожа. 42%от дамите харчат безобразни суми в борбата с нея и бързото остаряване, но не всички знаят как да не вредят на кожата си прекалено. Има определени правила и рутини, които трябва да следваме.

Ние обръщаме внимание и на най-малкия детайл, когато можем да подобрим начина си на живот.

Представяме ви 11 съвета, които не бива да игнорираме.

1. Не оставяйте глинените маски на лицето за дълго

Маските хидратират и подмладяват кожата, но ако се употребяват грешно, то може да постигнем нежелан ефект. Дерматолози твърдят, че глината абсорбира мазнините. Целта, обаче, не е да премахне всички тях, а само излишните. Използвай маската максимум 5 минути, докато започне да засъхва.

2. Следвай определен ред, по който да поставяш козметиката

Известен дерматолог ни съветва как да подобрим своята рутина. Никога не бива да започваме с продукта, който е най-лек за кожата ни. Ако поставяш слънцезащитен крем, то той трябва да е последен. Той трябва да се поставя ежедневно, а и не само през лятото. 

3. Избери ден, в който да си починеш

Изглежда като лесно правило, но много от нас сигурно не го правят. Кожата и тялото ни имат нужда от почивка поне един ден. 

Създай правило, при което поне ден не се занимаваш с работа, задължения и не си подложена на стрес. Така имунната ти система ще се заздрави.

4. Не се излагай на пряка слънчева светлина, ако имаш нови белези

Нужно е да се грижиш редовно за белезите си. Ако имаш скорошни такива, не е полезно да се печеш на слънце. Ако се наложи, постави слънцезащитен крем върху тях. Нека той е с фактор поне 30.

5. Не се отказвай от шоколада

Тялото ни се нуждае от захар. Ето защо е необходимо да не изрязваме шоколада от менюто ни. Той снабдява организма ни и с други важни вещества. Най-полезен е черният. Какаото в него подобрява кръвообращението и намалява кръвното налягане.

6. Не започвай популярни диети

Първо проверявай фактите и как действа самата диета. Всеки от нас има уникално тяло и не всеки режим влияе по един и същ начин.

7. Носете различни по височина обувки

За да са здрави краката и ходилата ни, трябва да носим различни обувки. Разнообразявай! Не носи само високи, нито само ниски!

8. Ексфолирай подмишниците си

Козметици съветват, че често трябва да ексфолираме и тази зона от тялото. Прави го един или два пъти седмично, за да се отворят порите. Внимавай, защото кожата там е много чувствителна.

9. Тренирай, когато научиш нещо ново

По този начин стимулираш паметта. Важно е да има движение, за да имаш здрав ум. Учените казват, че идеалното време за това е 4 часа, но и по-малко би свършило работа.

10. Избягвай самоизолацията, за да изглеждаш по-млада и с повече енергия

Проучване твърди, че хората, които нямат приятели или социален живот, остаряват по-бързо. Контактите ще подобрят здравето, настроението и ще забавят остаряването.

11. Пий повече течности, ако не можеш да се наспиш

Учени твърдят: Колкото по-малко спим, толкова повече тялото ни се дехидратира. Ако сънят ни е 6 часа или по-малко, то има 59% шанс да се дехидратираме бързо.