Животът е пълен с невероятни съвпадения, които просто нямат логично обяснение. Някои смятат, че те са поличби, други вярват, че са просто невероятни случайности.

Каквото и да е вашето мнение, сме сигурни, че тези 10 исторически събития ще ви изумят.

1. Олимпик, Титаник и Британик

През 1907 г. компанията „Уайт Стар Лайн“ построява 3 кораба, които много си приличат и които ги сполетява почти една и съща съдба. „Британик“ потъва, защото попада на мина, „Титаник“, както знаем, се сблъсква с айсберг, а „Олимпик“, който е извадил най-много късмет, се сблъсква с друг кораб! По-късно е поправен, но отново претърпява корабокрушение – този път се блъска във фар на канадския бряг. Тази компания просто не е имала никакъв късмет.

2. Непотопяемата

Историята на сестра Вайълет Джесъп е достойна за филмова адаптация. Тя е била част от екипажа и на трите изброени кораба и е оцеляла и при трите катастрофи. Не знаем дали това е страшен късмет или е било знак, че не бива да работи на кораб.

3. Марк Твен и Халеевата комета

Марк Твен е роден през 1835 г. тъкмо когато Халеевата комета е близо до Слънцето и се вижда без специално оборудване. Писателят е предрекъл, че смъртта ще го споходи, когато Халеевата комета отново се появи в небето. И точно така става. Той умира през 1910 г.

4. Регистрационният номер на Франц Фердинанд

Официалният повод за Първата световна война е убийството на Франц Фердинанд през 1914 г. в Сараево. Той и жена му са застреляни в кола с регистрационен номер A III-118. А знаете ли на коя дата приключва Първата световна? 11 ноември 1918 г. –  11.11.18.

5. Първият и последният британски войник, който умира в Първата световна война

Редник Джон Пар е първият британски войник, убит в Първата световна война, а редник Джордж Елисън е последният. Според някакво странно стечение на обстоятелствата те са погребани на едно и също място, а надгробните им плочи се намират една срещу друга.

6. Комиксите за Денис Белята

На 17 март 1951 г. двама художници, единият от Великобритания, другият от САЩ, публикуват комикси за едно непослушно момченце – Денис Белята. Интересното в случая е, че те не са работили заедно и са създали комиксите си напълно самостоятелно. За да се избегне объркването, британската версия започва да излиза под името „Денис и Гнашър“ И двата комикса все още се издават, а прочутият филм е базиран на американската версия.

7. Прокълнатото порше на Джеймс Дийн

При катастрофата, която слага край на живота му, Джеймс Дийн кара „Порше 550 Спайдър“. Той катастрофира буквално на празен път, сблъсквайки се челно с внезапно изскочила кола. Освен загиналия актьор няма други пострадали, но след това съдбата застига всички участници в инцидента. След няколко неуспешни опита за самоубийство спътникът на Дийн загива в катастрофа, а шофьорът на другата кола умира от рак на белите дробове.

По-късно поршето е купено от дизайнера Джордж Барис. То трябвало да бъде качено на специална платформа и точно в този момент пада върху един от механиците и чупи и двата му крака. По-късно гаражът, в който се пази поршето, изгаря, но то самото оцелява. След това, по време на изложба, пада върху случаен минувач и му чупи крака. Говори се и за мъже, които са катастрофирали, след като са купили части от същото порше.

8. Клуб 27

Този „клуб“ се състои от известни музиканти и актьори, които са починали на 27-годишна възраст. Смята се, че първият член на клуба е композиторът Александър Леви, който умира през 1892 г. По-късно към този клуб се присъединяват Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Кърт Кобейн, Ейми Уайнхаус и други.

9. Историята на близнаците

Близнаците Джим Луис и Джим Спрингър били разделени при раждането и били осиновени от две различни семейства. Те се срещат за първи път 39 години по-късно и не могат да повярват колко общо имат помежду си. Ето някои от приликите:

– Очевидно и двамата носели едно и също име.

– И двамата имали куче на име Той.

– И двамата се оженили за жена на име Линда, след това се развели и се оженили повторно за жена на име Бети.

– Карали един и същ модел автомобил и пушели една и съща марка цигари.

– И двамата работели в полицията, почивали на едно и също място във Флорида, страдали от пристъпи на мигрена и си гризели ноктите.

10. Безсмъртният президент на Русия

Може би руският лидер е много по-стар, отколкото си мислим. Открити са две снимки на мъже в униформа, които поразително приличат на Владимир Путин. Едната снимка е от 1920 г., а другата – от 1941 г. Може пък той наистина да е безсмъртен.

11. Създателите на „Семейство Симпсън“ предрекоха избирането на Доналд Тръмп за президент

В един епизод от 2000 г. сценаристите решават да се пошегуват и представят Доналд Тръмп като президент на САЩ. В епизода Лиса Симпсън е първата жена президент и пита държавния си секретар какво е положението след управлението на Доналд Тръмп, а той отвръща, че положението е много зле и страната е разорена. Както виждаме, шегата им се оказва истинско пророчество. По-късно в сериала Тръмп отново се появява, но като кандидат президент една година преди истинските избори.