Хората често не отдават голямо значение на случайностите, като ги наричат просто съвпадения. Но понякога в живота има такова невероятно стечение на обстоятелствата, че ако не промените своя начин на възприемане на света, най-малкото пред вас ще изникнат някои въпроси.
Ние решихме да потърсим отговор на въпроса защо често се сблъскваме с случайности и съвпадения.

Ние сами създаваме своята реалност

В живота ни има аспекти, които са извън нашия съзнателен контрол - например, нашите неосъзнати желания и мисли, които имат способността да се материализират без нашата воля, често във вид на необичайни съвпадения в живота.

Проблемът на тези съвпадения за пръв път отбелязва Карл Густав Юнг. Той е убеден, че най-забележителните случайности в живота ни са свързани с интрапсихични преживявания, мисли и дори сънища. Ситуации от този вид показват, че нашата психика може лесно да взаимодейства със света на материята. Казано по-просто, мисълта е материална, дори и несъзнателна.

Тогава сигурно ще попитате: "Нима аз сам съм си намислил всички лоши неща, които се случват в момента в живота ми?" Да. Но не винаги. Важно е да се помни, че има обстоятелства извън нашия контрол. Но фактът си остава: по-голямата част от това, което се случва в живота ни е в отговор на нашите умствени вибрации.

Сигналите могат да бъдат смесени

В главата ни, с определена честота, възникват някои мисли и образи, които изразяват нашите мечти и страхове. Вселената реагира на честотата на тези мисли и като че ли предизвиква събитията, свързани с тях. Така че, когато някое невероятно съвпадение, внезапно избухне в тишината на вашето ежедневие, запитайте се дали това, че сте привлекли тези събития или лица във вашата реалност е наистина толкова странно?

Но би било погрешно да се каже, че буквално всяко нещо, човек или събитие, което вие сте привлекли в живота си, са в резултат единствено на вашата неудържима психична енергия. Има и друг важен фактор, който трябва да се има предвид: докато ние създаваме нашата реалност, другите също създават своята собствена такава. Това е колективна работа. Ако се срещнете лице в лице с някой непознат на улицата, това не означава, че той се е материализирал в резултат от вашите мисли. Възможно е вие да сте били в неговите. Или вие двамата – в мислите на трето лице, група и така нататък.

Ефектът на огледалото

Най-лесният начин да си обясните всичко казано дотук, е възможно с помощта на следния пример: представете си, че вие винаги имате едно огледало пред себе си. И това, което често преживявате или мислите - всичко това се отразява в огледалото и се превръща в реалност. Работата е там, че огледалото също е реално.

Оказва се, че в действителност то отразява всичко, което мислите "отвъд огледалото" и съвпадението може да се нарече знак – знак на истинските ви мисли.

Един от малкото, който се е осмелил да разследва естеството на тези съвпадения от научна гледна точка е професорът по психиатрия в Университета на Вирджиния (САЩ) д-р Бернар Бейтман. Един вид баща на науката за съвпаденията, той казва: „Да се счита съвпадението за случайност е все едно да се признае, че самото съвпадение първоначално няма значение, или кой знае каква важност. Без съответни доказателства, такива изявления едва ли могат да се считат за научни. Случайността не е обяснение, а просто констатация на това, което вече се е случило ".

Така че понякога обръщайте внимание на знаците на съдбата, но не прекалявайте с тяхното разшифроване.