Има някои типове хора, с които просто не можеш да изградиш нормална и здравословна връзка. С тях трудно се живее и ние те съветваме да ги избягваш на всяка цена, ако искаш да имаш пълноценна и щастлива връзка.

1. Критиците по рождение

Критиците не харесват нищо в теб – като се започне от маниерите ти, през дрехите ти, та чак до хобитата и интересите ти. Такива хора винаги изтъкват несъвършенствата и недостатъците ти с надеждата, че ще успеят да те променят. Тъжното в случая е, че тези хора си мислят, че се грижат за теб и ти помагат, затова очакват признателност от твоя страна. Ние те съветваме изобщо да не им благодариш за „ценните“ съвети и да бягаш надалеч!

2. Непоправимите ревнивци

Животът с такива ревниви хора прилича на италиански сапунен сериал. Можеш да очакваш такъв човек да ревнува от приятелите ти, от колегите ти, от бившите ти (независимо дали все още живеят на същия континент) и от какво ли не! Повярвай ни, накрая и ти ще полудееш, така че си тръгни навреме.

3. Лъжците

Лъжците се опитват да те измамят още на първата среща и продължават да го правят цял живот. Те не просто попроменят някоя история, за да звучи малко по-добре (е, кой не го прави?), а изцяло променят някои факти и дори си измислят истории, за да изглеждат по-готини. На такъв човек не може да се вярва и не виждаме как можеш да имаш пълноценна връзка с него.

4. Кралете и кралиците на драмата

За такива хора всичко е трагедия. Сякаш целият свят е срещу тях: колегите ги мразят, приятелите им им играят мръсни игри зад гърба, леля им е казала нещо-си, с което се е опитала да ги уязви, защото обича повече другите им братовчеди, защото майка им някога... боже мили! Тези хора правят от всяка муха слон, защото обичат да живеят в сапунен сериал. Накрая нервите ти просто няма да издържат.

5. Възрастните деца

Възрастните, които са си останали деца, не могат да вземат решения сами и затова оставят ти да го направиш вместо тях. Те имат нужда от родителски авторитет, който да поема отговорност вместо тях. Ако нямаш намерение да бъдеш майка или баща на друг възрастен човек, по-добре си стягай багажа.

6. Работохолиците

С хората, които ценят работата си повече от теб, трудно се поддържа връзка. В началото може би дори ще се гордееш с партньора си, защото е толкова трудолюбив и амбициозен, но после редките срещи и липсата на внимание от негова страна ще унищожават всякакви романтични чувства.

7. Пълните противоположности

Хората са казали: противоположностите се привличат. Но ние не сме сигурни, че пълните противоположности могат да бъдат дълго време заедно. Важно е партньорите да се допълват, но да имат еднакви ценности и еднакво мнение по най-важните въпроси, иначе връзката им ще е низ от скандали и пререкания. Ако сте толкова различни, това ще се отрази и на най-тривиалните въпроси и ще разруши хармонията помежду ви.

8. Използвачите

Използвачите в началото изглеждат много мили и добри, за да спечелят доверието ти, а после по всякакви начини злоупотребяват с него. По някое време ще се сблъскат с „временна“ финансова нестабилност, която ще трае вечно и която ти ще трябва да разрешиш. Освен това използвачите са умели манипулатори – те ти дават на час по лъжичка любов, а понякога уж „мило“ ти казват, че си сбъркал и ти си виновен, затова се чувстваш длъжен да се поправиш. Постепенно ще сринат самочувствието ти и ти ще развиеш зависимост към техните редки прояви на любов.

9. Зависимите

В случая говорим за зависимост от наркотици, алкохол и т.н. Подобни проблеми съсипват цели семейства, а какво остава за обикновени връзки, започнали наскоро. Може би изпитваш нужда да помогнеш на такъв човек, да бъдеш неговата спасителка, но обикновено каузата не си заслужава.

10. Егоистите

Егоистите не просто обичат себе си, те забравят за всички останали и си мислят, че това е съвсем нормално. Такива партньори често забравят дори да те попитат „как си“ и как е минал денят ти, а когато се оплачеш от нещо, те използват момента да говорят за себе си. Защо да те е грижа за човек, който изобщо не го е грижа за теб?

11. Лепките

Тези хора просто не разбират концепцията за лично пространство. Те искат да са покрай теб постоянно и си мислят, че имат право да влизат в личния ти профил и да четат разговорите ти. Лепките се сърдят, когато искаш да излезеш с приятели, и искат навсякъде да сте заедно. Жените от този могат да ревнуват мъжете си дори от сексапилните актриси в някой филм, а бог да им е на помощ, ако гледат порно. Лепките винаги ще си намерят причина да ти се сърдят. Те са комбинация между ревниците и кралиците на драмата, а това е взривоопасна комбинация, от която нямаме нужда в живота си.