Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че да спреш да очакваш нещо в замяна

Когато не очакваш твоят партньор да ти връща всяка услуга и не броиш кой какво и колко е свършил, любовта ти е истинска и искрена. Неговото щастие се превръща в най-важното нещо за теб и неговата радост прави и теб радостна.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че самото му присъствие да те зарежда с енергия

Независимо колко лош е бил денят, ако мисълта за дома и твоя любим те зарежда с енергия и те успокоява, значи сигурно говорим за истинска любов. Ако пък се чувстваш толкова по-спокойна и по-мотивирана, колкото повече време прекарваш с него, значи любовта ви е наистина силна и достойна за възхищение.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че да откриеш логика дори в чувствата

Някои хора твърдят, че ако можеш да обясниш защо обичаш някого, значи не го обичаш истински, но ние не подкрепяме това твърдение. Истинската любов не е ирационална зависимост, не е пеперудите в стомаха при първите срещи. Истинската любов не те кара да правиш глупости, да забравиш себе си, да потъпчеш достойнството си. Истинската любов е прекрасна и красива, но в нея има и доза реализъм и логика. Ако усещаш, че той те допълва и неговото присъствие те успокоява, ако с него можеш да бъдеш себе си, ако ума ти не е изпълнен с притеснения, ако сърцето ти не е пълно с необяснима маниакалност да бъдеш с този човек – значи говорим за една зряла и истинска любов.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че той да те прави по-добър човек

Когато си толкова щастлива, че това започва да се отразява положително на целия ти живот – от това как вършиш работата си до това как се държиш с хората, значи си в една пълноценна връзка. Освен това поведението ти ще направи и другите по-щастливи, което пък ще удвои и твоето щастие. Истинската любов те окрилява и те изпълва с радост, която искаш да споделиш с целия свят.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че той да те прави по-силна личност

Ако си срещнала достоен човек, това те изпълва със сила, която ти помага да се справиш с проблемите и препятствията в живота. Нямаме предвид твоят любим да решава проблемите ти – не, всъщност истинската любов те прави по-независима и по-смела, защото осъзнаваш, че сама трябва да се изправиш пред трудностите, но винаги можеш да разчиташ на неговата подкрепа. Такава любов те изпълва с желанието да станеш по-добра личност.

№6: Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че неговата любов да те накара да разбереш себе си по-добре

Когато партньорът ти ти казва защо те обича толкова много и защо иска да бъде с теб, ти започваш да осъзнаваш неща за себе си, които преди това не си осъзнавала. Отношенията ви ти позволяват да погледнеш на себе си от друг ъгъл и да надникнеш в собствената си душа. Такава любов ти отваря очите както за слабостите ти, така и за силните ти страни.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че да откриеш радост и в „сивото“ ежедневие

Любовта е един безкраен, вълнуващ празник само в приказките и захаросаните любовни романи, истинската любов е понякога бляскава, понякога спокойна и тиха. Когато си с истинската си любов, започваш да се фокусираш върху ежедневните малки радости и успехи. Неговото присъствие ти носи наслада, а възможността да се сгушиш в него те изпълва с истинско щастие. Не са ти нужни грандиозни подаръци и разточителни почивки, за да се чувстваш обичана.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че да не се страхуваш да му дадеш малко свобода

Знаеш, че любовта ви е истинска, когато не се притесняваш да дадеш свобода на партньора си, когато му даваш пространство, когато не се тревожиш, че е излязъл без теб. Истинската любов би трябвало да пробужда доверие и увереност у теб.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че да усещаш хармония в душата си

Любовта е истинска, когато се чувстваш спокойна около него и се чувстваш в хармония със себе си. Истинската любов не би трябвало да те прави нервна и неспокойна около другия.

Остани сама, докато не заобичаш някого толкова много, че да обикнеш и себе си

Истинската любов в очите на любимия ти, в думите му, в допира му ще те накара да осъзнаеш, че ти напълно заслужаваш да бъдеш обичана и уважавана. Истинската любов трябва да извисява, а не да те кара да се чувстваш малка и незначителна. Ако твоят любим те кара да се чувстваш достойна, красива, смела и можеща, значи си срещнала правилния човек.