Сродната душа е онзи специален човек, когото всеки търси, но в крайна сметка повечето хора се примиряват с по-малко и предпочитат удобството, компанията, парите, социалния статус и добрия секс пред това да имат нещо повече – пълноценна духовна връзка.

Дали ти си от късметлийките, които са открили сродната си душа? Разбери сега:

1. Имате духовна връзка

Това е първият и най-сигурен признак, че си открила сродната си душа. Когато си с този човек, ти просто знаеш, че сте създадени един за друг, а знанието извира от сърцето ти, то не е плод на дълги разсъждения или списъци с положителни качества. Това усещане за свързаност се долавя много скоро, след като се запознаете, и ако в момента сте заедно, но не го усещаш, то едва ли някога ще се появи.

Когато си с такъв човек, усещаш, че си намерила отдавна загубена частица от себе си. Много хора грешно смятат, че това чувство е просто химия и обикновено сексуално привличане, но тук говорим за нещо много по-дълбоко.

Духовната връзка е онова, което всички търсим, и когато я намерим, тя разтърсва света ни из основи.

2. Умеете да общувате

След като сте установили, че имате духовна връзка, следващата много важна стъпка е добрата комуникация. Здравата връзка се основава на добрата комуникация.

Много хора се заблуждават, че половинката им автоматично ще подразбира желанията им, сякаш чете мислите им. За съжаление, това е просто невъзможно – половинката ти няма да знае какво искаш, ако не го изразиш гласно.

Освен това всички ние имаме различно минало, израснали сме в различна среда и сме се научили да комуникираме по различен начин. Затова, ако си мислиш, че другият винаги ще те разбира без думи, те очакват много разочарования.

Мъжете и жените много често разсъждават по различен начин, затова е толкова важно между двамата да има добра комуникация. Така че, ако двамата се разбирате чудесно, това е един от признаците, че сте срещнали сродната си душа.

3. И двамата сте уверени в себе си

И най-обещаващите връзки могат да се провалят, ако един от двамата има личностни проблеми и не е успял да преодолее травмите от миналото си. По тази причина може да си се запознала със сродната си душа в гимназията, но между вас да не е станало нищо, защото просто не сте били готови. 10 години по-късно обаче нещата могат да са съвсем различни.

За една успешна връзка и двамата трябва да са уверени в себе си, да знаят какво искат от живота и да са преодолели травмите от миналото. Ако искаш мъж, който да те спаси от демоните ти, който да те зареди с мотивация или такъв, който ще те направи щастлива, значи още не си готова да срещнеш сродната си душа – всички тези неща, които търсиш, трябва да намериш в себе си. Ти си достатъчно силна да се справиш сама и когато го осъзнаеш и обикнеш себе си, тогава ще намериш и любовта.

4. Открити сте един към друг

Повечето от нас са били наранявани в любовта – доверили сме се на някого, а той накрая ни е предал. Това разочарование ни кара да затворим сърцето си за околните, надявайки се повече да не бъдем наранявани. Но когато градим стени около себе си, пречим не само на лошото, но и на доброто да достигне до нас. Когато си със сродната си душа, не се боиш да бъдеш открита и ранима. В така връзка можеш да разкриеш истинското си аз без страх, че ще бъдеш съдена. И най-хубавото е, че тази откритост не изисква никакви усилия, ти просто знаеш, че си на правилното място.

5. Отдадени сте един на друг

Много хора си мислят, че отдадеността се изчерпва с пръстена или брачните клетви, но високият процент на разводите доказва, че отдадеността и верността първо се случват в сърцето и ако не си отдаден в душата си, една брачна клетва няма да те направи по-верен.

Когато срещнеш сродната си душа, ти усещаш, че сте свързани и сте заедно във всяка битка. Сродните души знаят, че заедно могат да постигнат повече. Те не си изневеряват, не се пренебрегват и дори през ум не им минава да предадат другия в името на мимолетно удоволствие.

6. Заедно се чувствате пълноценни

Сродната ти душа в голяма степен е завършена личност, която не иска от теб да я направиш цяла. Сродната ти душа знае силните и слабите си страни, поема пълна отговорност за грешките, успехите, действията, думите и решенията си. Половинката ти знае, че сама гради щастието и живота си, но с теб всичко изглежда по-завършено.

7. Във връзката ви има стабилност

Сродните души се балансират, при тях няма манипулации, обвинения и интриги. Стабилността всъщност не се появява изведнъж, за нея трябва да се работи – тя изисква добра комуникация и добро познаване на другия. За да имате стабилност във връзката ви, трябва да сте емоционално зрели, а емоционалната зрялост няма нищо общо с възрастта.

Стабилният човек е спокоен и притежава вътрешна хармония и благодарение на нея внася спокойствие и в живота на останалите. Сродните души са изградили тази стабилност и помежду си и знаят, че могат да се справят с всяка битка, щом са заедно.