За да ти докажем за пореден път, че доброто е навсякъде около нас, ще ти разкажем историята на едно 12-годишно момченце, което знае какво е щедрост и състрадание.

Това момче е Кембъл Ремес от Тасмания. През последните три години той, съвсем сам, прави играчки за болните деца в местната болница. 

Родителите му разказват, че Кембъл е започнал този свой проект след една Коледа, в която семейството е организирало друга мила проява на доброта. „Една Коледа раздавахме цветя на непознати и след това той ни попита дали може да занесем цветя на възрастните в болницата и играчки за децата.“

„Когато му казахме, че ще бъде твърде скъпо, той реши сам да ги направи, по една играчка на ден, за да има точно 365 за другата Коледа.“

Затова момчето, само на 9 годинки, се научило как да използва шевна машина, за да прави играчките. Така започва „Проект 365“. Три години по-късно Кембъл все още прави играчки сам, дава име на всяка една и ги дарява на болните деца.

Кембъл е направил играчка и на баща си Нейтън, който бил диагностициран с рак миналата година.

„Ракът се влошава от стреса“, обяснява Кембъл. „Направих му мече, за да се излекува.“

Досега милото момче е направило над 800 играчки. А когато не може да намери дете, което би харесало новата му играчка, Кембъл ги продава онлайн, за да събира пари за благотворителност.

Всички ние трябва да се учим от Кембъл и да бъдем малко повече като него всеки ден.