Да се превърнете в душата на компанията може да изглежда като мисията невъзможна. Повечето от нас си мислят, че е нужно да имат естествена харизма или специален талант, за да бъдат харесвани от другите. 

Оказва се, че това не е точно така. Представяме ви 12 хитри психологически трика, които ще ви помогнат да се превърнат в най-популярния в групата:

Накарайте ги да ви харесат от първата среща

Установете топла и положителна връзка, за да може хората да формират специално впечатление за вас. Най-печеливша е искрената усмивка.

Важно е да се опитате да усетите енергията на другия човек и да следвате езика на тялото му.

Накарайте ги да говорят за себе си

Повечето хора обичат да говорят за себе си, така че можете да се възползвате от това. Попитайте ги за техните хобита, местата, на които са били или биха искали да посетят, плановете за уикенда и други. 

Акцентирайте върху общите ви черти

Опитайте се да намерите общото с човека срещу вас. Хората се сприятеляват по-лесно с тези, с които си приличат. Говорете за музиката, храната, която и двамата обичате или за спорта, който и двамата обичате да гледате.

Направете им комплимент за това, което най-много ги притеснява

Ключът да накарате някой да ви хареса е да го похвалите за това, в което се съмнява най-много. Така ще предизвикате дълбоко удовлетворение.

Не забравяйте за езика на тялото

Кръстосаните ръце и крака показват на другите, че не може да ви се вярва и че криете нещо. Опитайте се да промените позата си. Най-доброто, което можете да направите е изпънете гръбнака и краката си, а ръцете ви да са широко отворени с длани, обърнати към други хора.

Споделете какви са недостатъците ви

Някои хора могат да бъдат изключително досадни, когато се опитват да се държат така, сякаш са перфектни. Споделянето на недостатъците и неуспехите ви могат да ви накарат да изглеждате истински и да позволи на хората около вас да ви чувстват по-близки.

Пошегувайте се първи

Вместо да чакате някой да намали напрежението в стаята, бъдете този, който предприема нещо - кажете нещо смешно, но безвредно. Така ще накарате всички да ви приемат като забавния в групата и ще се чувстват комфортно около вас.

Смейте се на чуждите шеги

Подкрепете опитите на другите да направят атмосферата по-приятелска. Като се смеете заедно, ще ги подкрепите  и ще им помогнете да видят, че ги слушате. Дори ако шегата е лоша, можете да я превърнете в забавна, като се смеете.

За да сте интересни, бъдете заинтересовани

През повечето време хората обичат да говорят, а не да слушат и оценяват само онези, които им обръщат внимание. Един от начините да се проявите като добър слушател е като повтаряте фразите, които човекът срещу вас е казал.

Бъдете различни, за да впечатлите околните

Не се смесвайте с атмосферата и хората, които присъстват в стаята. Вместо това се опитайте да бъдете различни. Карайте другите да водят кратки, но смислени или дори по-дълги разговори разговори с вас.

Сприятелявайте с приятелите на приятелите си

Установяването на приятелство с познати на приятелите ви може да играе голяма роля за изграждането на доверие в другите. Също така, това кара хората да се чувстват по-близки, когато имат няколко общи приятели.

Изненадвайте ги, когато най-малко очакват

Когато хората получат подарък от другите, който не са поискали, това ще ги накарат да се почувстват добре. Не се страхувайте да изненадате другите с нещо, което може да им хареса, без да питате за тяхното разрешение.