Душата е нашето истинско съществуване. А ние сме само сенки на това, което сме. Затова много бързо забравяме за какво сме тук, къде отиваме и кое наистина е важно на този свят. Понякога това напомняне не е излишно.

Ето за какво ни напомня непрекъснато нашата душа:

1. Вие сте там, където трябва да бъдете

... независимо от обстоятелствата, независимо от трудностите, пред които сте били изправени, изборът, който сте направили или решението, което не сте взели... Вашата душа иска да знаете, че всичко си има причина и нищо не се случва просто така. Доверете се на себе си, защото всичко, което се случва е за добро.

2. Всичко на този свят е временно

Нищо не трае вечно, без значение добро или лошо. Винаги бъдете готови за промяна. Станете планинска рекичка, която лесно преодолява всички препятствия и промени по пътя.

3. Всичко, което ви трябва, е вече ваше

Запознайте се със себе си, седнете и опитайте да се разгадаете. Всичко, към което се стремите - сила, смелост, състрадание, любов - всичко е там вътре във вас. Вие трябва да го потърсите в себе си и да го изнесете на бял свят.

4. Вие по начало сте добри

Основната цел на живота - не се опитвайте да се променяте против волята си. Важното е да бъдете в мир със себе си във всеки период от живота, независимо от факта, дали сте направили нещо или не, дали сте казали нещо или не. Ние всички искаме да се променим към по-добро, но това не трябва да се случва под натиск. Истинската промяна започва с приемане.

5. Вашата самодостатъчност се определя от вас, а не от някой друг

Ако непрекъснато търсите одобрението отвън, вие никога няма да бъдете щастливи. Ние всички сме различни и възприемаме нещата по различен начин. Но не винаги или по-скоро никога не сме в състояние да контролираме това, което страничните хора мислят за нас. Така че спрете да угаждате на другите и да опитайте най-накрая да угодите на себе си.

6. Когато настанат трудни времена, променете ъгъла на виждане

Усещането за безпокойство, страх, вина, съжаление и тъга възниква, когато престанете да живеете в настоящия момент. Просто намирайки се тук и сега можете да се наслаждавате на пълнотата на живота и да се прецените като малки и незначителни проблемите, временно застанали на вашия жизнен път. А това води до следващата точка...

7. Живейте в настоящето

Не се забивайте в миналото и не мечтайте за бъдещето. Разберете, че единствено настоящето е от значение и започнете да действате. Следващият момент не е по-важен от настоящия. И миналият не е важен сега. Осъзнайте, че всички трудности са ни дадени за опит и развитие. Оставете ги да отидат и благодарете за това, което сте научили от тях.

8. Освободете се от страховете си

В цялата вселена има само две истини - любов и страх. За да живеете в истинска и чиста любов и да разберете живота такъв, какъвто е - трябва да се отървете от страха.

9. Оставете желанието да контролирате всичко

Човек често има илюзията, че може да контролира всичко и всички. Ние не знаем какво ще ни донесе бъдещето и не можем да предвидим последствията от определени действия. Така че трябва да обичаме, без да се привързваме, да живеем без да очакваме и да приемаме без да осъждаме.

10. Не забравяйте корените си

Ако знаете как започва всичко, вие знаете как ще завърши. Ако сте разбрали, че съзнанието е безкрайно, вие сте осъзнали, че човекът всъщност е енергия. Енергията, душата, съзнанието постоянно се развиват и разрастват. Непрекъснато идват нови уроци и изпитания. Ние идваме на този свят от енергия и с нея си отиваме.

11. Приемайте

Настройвайки се да приемете както лошото, така и хубавото, вие премахвате необходимостта от контрол, вие премахвате страховете и очакванията и започвате да живеете тук и сега. Без приемане няма развитие.

12. Никога не сте сами

Алберт Айнщайн е вярвал, че има алтернативна паралелна реалност или друг свят, въпреки че те остават невидими за нас. И всичко това е, защото човешкото око може да вижда само в 3D-спектър в ограничен брой цветове.
Енергията е извън пределите на нашето тяло. Понякога можем да почувстваме нейната огромна сила, но по-често можем просто да изпитаме някои незбележими колебания. Ние никога не оставаме сами. Ние винаги сме заобиколени от нещо невидимо.