Любовта е сляпа и дори нездравословна! Понякога не успяваме да видим нещата трезво, когато сме в дадена връзка. Често близките ни хора осъзнават ситуацията много по-добре от нас. Ето малко няколко сигурни признака, които ще ви помогнат да осъзнаете сами какво точно се случва между вас:

1. Това е краткотрайна любов

Срещате се, целувате се, оставате у тях, заживявате заедно, запознавате родителите си. Привидно важната част е свършена. Изглежда сериозно, но всичко това се е случило в рамките на няколко месеца. Звучи като приказка, но бъдете нащрек с бързата любов. Тя често завършва точно както е започнала – с гръм и трясък.

2. Неговите проблеми са и твои

Вашият човек се е забъркал с множество проблеми. Изслушвате го, съпричастна сте, но в един момент започвате да изпитвате неговата болка и напрежението, което носи. Важно е да се подкрепяме, но трябва да решаваме проблемите си сами. Ако има начин, винаги е добре да спестим неприятното на половинката си.

3. Трима сте

Няма нищо по-лошо от това да усещате сянката на бившата. Тя ще се промъква навсякъде – в дома ви, в романтичните ви вечери, в телефона му... Но запоменете - не си струва да сте на второ място. Ако го усетите, бягайте – колкото и да ви убеждава, че не е така.

4. Превърнал ви е в своя финансова подкрепа

Всички минаваме през финансови затруднения от време на време. В крайна сметка, заедно сме, за да се подкрепяме. Но ако ситуацията се окаже по-дълга от нормалното, се замислете нужно ли е да работите за двама?

5. Казва ви, че не може да живее без вас

Това е красива реплика от романтичен филм, но преведена тя не означава нищо повече от „Зависи от теб, дали ще бъда щастлив." Това означава, че той е приел пасивната роля, в която отношенията ви се градят единствено и само от вас. Но за стабилна връзка са нужни двама, нали? Колкото и примамливо да звучи, бъдете бдителни!

6. Предизвиква кавги

Особено пред близки и познати. Оказва се, че няма търпение да обсъдите нещо и го превръща в кавга пред всички. Знайте, че това е липса на уважение, както към вас, така и към близките ви хора. Вашите отношения са лични и няма нужда да стават обществено достояние.

7. Връзката ви не излиза от спалнята

Той ви казва заветното „Обичам те“, когато сте двамата и обикновено това се случва в спалнята. Бъдете сигурни, че ще ви писне. Някой, който наистина държи на вас, ще иска да покаже на света цялата си любов към вас.

8. На повикване сте

Преди да сте се усетили вече сте излезли от вас и сте се запътили към бара при него. А той ви е звъннал преди 15 мин... Вечерта завършва у тях, а на следващия ден няма и следа от него. До следващия път. Колкото и да ви е симпатичен, не заслужавате това!

9. Забрави да се обвърже?

Спите заедно, излизате заедно, изглеждате като двойка, но той никога не е потвърдил подобно нещо. Ще дойде момент, в който ще искате да направите по-сериозна крачка и той ще си тръгне. Бъдете наясно още в началото кой какво търси.

10. Връзката ви е тайна

Ако е така, то тя не е истинска. Не вярвайте на глупави истории. Това е начин на живот и вие няма да го промените. Или си с някой, или не. Толкова е просто, затова не чакайте промени.

11. Той е луд по пътуванията

Хора, които са щастливи у дома, нямат нуждата да обикалят света постоянно и на всяка цена. Да, хората се променят и да, хората се прибират у дома. Бъдете сигурни, че вашият човек ще иска да се връща, защото можете да се окажете в доста болезнена ситуация.

12. „Някой ден“ – не вярвайте на тези думи!

Имате нужда от общи планове и когато ги споделите, получавате само този отговор. Ако връзката ви е истинска и се развива, нещата ще се случват. Все пак трябва да вървите нанякъде, нали?

Забелязвате ли някои от изброените неща във вашите отношения? Ако отговорът е „да“, дайте си сметка какво и как искате. Останете ли в подобна връзка, то бъдете сигурни, че има потенциална опасност да започнете да страдате съвсем скоро...