Понякога си струва да се запитаме дали човекът, който в момента е до нас, е наистина правилният или просто сме се примирили с положението.

Според специалистите има няколко сигурни признака, които показват, че не сте един за друг.

Постоянно се карате

Всички двойки се карат, но когато кавгите и споровете станат ежедневие, е време да се запитате дали наистина искате да останете заедно и дали не сте жертва на холивудската болест „непреодолими различия в характерите“. Границата между безобидните любовни пререкания и жестоките скандали, които завинаги оставят своя емоционален отпечатък, е доста тънка понякога.

Помислете в перспектива – ако се карате толкова често сега, какво ще стане след 10 или 20 години. Малко вероятно е скандалите да намалеят.

Ревността не е любов

Много хора си мислят, че ревността е признак на любов, но не е така. Разбира се, че не бива да сте безразлични при мисълта да го видите с друга жена, но сляпата ревност е разрушителна, а не градивна сила. Тя трябва да бъде държана под контрол, защото лесно може да унищожи доверието помежду ви.

Ревността не е признак на любов, а показва ниско самочувствие, не прехвърляйте страховете си върху другия човек, а се научете да обичате себе си.

Физическият контакт е изчезнал

Нормално е страстта да намалее с времето, но не и напълно да изчезне. Освен това и двамата трябва да проявяват желание да докосват другия – да се държите за ръце, да се сгушвате един в друг, да се целувате. Ако не изпитвате никакво желание да докосвате другия, значи нещо не е наред.

Разстоянието

Ако живеете много далеч един от друг, това със сигурност ще повлияе на връзката ви. При връзките от разстояние нашите мечти и фантазии запълват празнините и образът на любимия, малко или много, се изменя под влиянието на нашите представи. Въпреки че връзките от разстоянието са трудни, има и много случаи на щастлив край, така че ако наистина много се обичате, трябва да вярвате, че един ден всичко ще се нареди.

Постоянно се съмнявате във връзката ви

Нормално е понякога да изпитвате несигурност или да се плашите от възможността един ден да се ожените. Но в щастливите връзки тези моменти не траят дълго и с времето установявате, че сте точно един за друг и няма от какво да се страхувате. Ако обаче сте от години заедно и този страх не изчезва, може би не сте тръгнали в правилната посока.

Несъвместими цели

Колко ли пъти сме чували клишето „противоположностите се привличат“, но на практика нещата стоят малко по-различно. Можете да изградите щастливо и стабилно семейство само ако имате съвместими планове за бъдещето. Няма как приоритетите и мненията ви напълно да се припокриват, но трябва да откриете човек, който няма драстично различни от вашите възгледи за живота, за възпитанието на децата, за ролите в семейството и т.н.