Връзките са нещо сложно и крехко. Чувствата ни се променят с времето, любовта избледнява и когато напълно си отиде, невсеки е достатъчно смел да сложи край. Вместо това много хора избират лесния начин и започват да лъжат партньора си.

Нека обърнем внимание на 10 промени в поведението му, които трябва да ти подскажат, че има някакъв проблем:

1. Крие телефона си

Много хора не могат да понасят другите хора да пипат или ровят в нещата им, това е нещо съвсем нормално и невинаги означава, че искат да скрият нещо. Но ако случайно си взела телефона на приятеля ти или си искала да му го занесеш, защото е получил съобщение, а неговата реакция е била много гневна и доста странна – има нещо съмнително.

2. Често остава до късно на работа

Понякога хората наистина стоят до късно на работа, защото имат работа, а друг път това е банално извинение за прикриване на изневяра или е повод да се вижда с теб по-рядко. Поговорете спокойно за причините, които стоят зад това. Все пак някога и двамата бързахте да се приберете у дома, за да вечеряте заедно.

3. Проявява ревност без причина

Когато е в много малки порции, ревността е нещо нормално. Но ако сте от години заедно и партньорът ти напоследък става ревнив без повод, може би самият той не е много чист и иска да обвини теб в нещо, което той е извършил.

4. Дразни се на вниманието и грижите ти

Кой не обича да бъде обгрижван? Кой не иска да се чувства обичан? Ако ти си държиш мило с партньора си, а той изведнъж става раздразнителен, защото твоите „лигавщини“ му пречат, значи има някакъв сериозен проблем.

5. Интимността помежду ви е изчезнала

Интимността е много важна за всяка връзка. Разбира се, дори най-бурната връзка постепенно утихва с времето, но ако интимността напълно изчезне – това е знак за тревога. Поговори с партньора си, опитай се да разбереш какво му е на сърцето и защо е охладнял към теб.

6. Не обсъждате съвместното ви бъдеще

Влюбените обичат да обсъждат плановете си за бъдещото, особено в първите години на връзката им. Къде ще живеят? За какви почивки си мечтаят – за Малдивите или за Япония. Дали ще имат куче, или котка. Ако след време един от двамата загуби интерес към общите планове, трябва да разбереш причината.

7.  Обсипва те с подаръци без причина

Е, кой не обича подаръците? Особено пък ние жените. Но ако изведнъж партньорът ти започне да ти подарява купища подаръци без повод става съмнително. Първоначално ще бъдеш много развълнувана, но после започваш да се замисляш за причината. Дали не се чувства виновен за нещо? Дали не иска да притъпи бдителността ти?

8. Постоянно си мени настроението

В живота на всеки настъпват трудни моменти. Ежедневието на всички е забързано и натоварено, пълно със стрес и тревоги. Ето защо никой не е застрахован от някое и друго гневно избухване или внезапен плач. Но ако той постоянно се ядосва или настроението му рязко се сменя всекидневно, има някакъв сериозен проблем, който го гнети и е време да си поговорите сериозно.

9. Сменя темата, докато обсъждате сериозни въпроси

Веднага след работа или преди да си легнете не е най-подходящото време за обсъждане на сериозни теми, но ако партньорът ти отказва да говори по тези теми дори в подходящите моменти – той определено ги отбягва с причина. Може би вече не вижда общо бъдеще с теб и още не знае как да ти го каже.

10. Не иска да те запознае с приятелите и родителите си

Ако излизате от доста време (поне над година), но партньорът ти така и не те е запознал със семейството и приятелите си – определено има защо да се тревожиш. Ако той гледа сериозно на теб и връзката ви, нямаше да се колебае да ви запознае. Може би е време да приемеш истината и да осъзнаеш, че не си толкова важна за него?