Днес лесно можем да се изгубим сред много продукти за красота и грижа за кожата. Не ни помага и фактът, че всеки ден се появяват нови. Има обаче едно нещо, което винаги остава същото - съветите за красота на бабите ни. Днес ще ти разкажем точно за тях.

За здрава коса

Ако косата ти има зеленикав оттенък (специално за блондинките), сокът от домат може много да ти помогне. Нанеси го на цялата дължина като маска и я остави за 10 минути. Червеният пигмент неутрализира зеления нюанс и косата ти ще изглежда красива отново.

Аспиринът може да помогне за борба с пърхота. Пърхотът представлява особена форма на гъбички, а ацетилсалициловата киселина потиска развитието на болестта. За да се отървеш от него, добави 2 стрити таблетки аспирин в шампоана си и мий косата с него в продължение на 2 седмици.

Можеш да изсветлиш косата си без да използваш боя с помощта на смес от лайка и лимонов сок. Към 25 грама лайка добави чаша гореща вода и остави да се накисне за час. След това добави сока на половин лимон и нанеси върху цялата дължина на косата. Стой с тази смес поне час или повече. Ако използваш шапка за къпане и обвиеш главата си с кърпа, ефектът ще бъде по-силен.

За да се радваш на гладка и здрава коса я изплакни с ябълков оцет, смесен с вода след всяко измиване. Това ще помогне на фоликулите на косата да се затворят, а тя ще стане мека и блестяща.

За здрава кожа и розови бузи

Ако заради недостатъчно сън, под очите ти се появяват тъмни кръгове, нарежи картоф наполовина и го постави на тях. Кожата ти ще изсветлее след около 15 минути.

За черните точки също има проста рецепта. Смеси 1 чаена лъжичка мед, брашно и вода и с помощта на памук я нанеси върху проблемната област. След 10-15 минути ще бъдеш възхитена от резултата.

За да се пребориш с акнето, използвай алое. Разрежи лист от него наполовина и го сложи на кожата с помощта на лепенка. Алоето има антисептичен ефект и възпалението ще изчезне бързо.

Използвай лимонов сок, за да премахнеш белезите от тъмни пъпки и дори самите тях. Киселината, която съдържа той, помага за изсветляване на белезите, облекчаване на кожата и изсъхване на пъпките. Трябва само да изцедиш сок от един пресен лимон и да го нанесеш върху пъпките за една нощ.

За да печелиш сърцата на мъжете

За да може по-дълго да се радваш на уханието на парфюма си, съхранявай го в хладилника.

За да не прекалиш с него, пръсни върху гребена и разреши косата.

Китката ти може да помогне в избора на подходящ руж. Ощипи кожата от вътрешната ѝ страна и тя ще ти покаже кой цвят е най-подходящият за теб.

За да подобриш кръвообращението, а и цвета на лицето си, наклони глава и натисни врата си за 15 секунди. Така кръвта ще нахлуе в лицето, а на бузите ти ще се появи естествен розов цвят.

А какви тайни за красота е споделяла твоята баба с теб?