Днес модата е част от ежедневието. До голяма степен дори да смятаме себе си за хора, които не се влияят особено много от модните тенденции, несъзнателно се носим по течението и влагаме много време и пари, за да бъдем ефектно облечени в съвременни дрехи и аксесоари.

Именно средствата определят и влияят на това как да поддържаме модния си стандарт и да изглеждаме винаги добре, спрямо кориците на актуалните списания. Има момент, в който дори да не желаем да бъдем тенденциозни, няма как да избегнем това, тъй като в търговската мрежа се предлагат именно такива продукти.

Затова днес ще ти представим 8 ефективни начина да бъдеш стилна, без да харчиш много пари

Когато трябва да изберем между няколко вида аксесоари, обувки и други подобни елементи от облеклото, ние се насочваме към тези, които все пак биха ни стояли добре. Стилът е нещо, което всеки един от нас притежава (малко или много) и е излишно да споменаваме, че в повечето случаи той е различен. Разходите по тази част от живота ни могат да бъдат доста сериозни и затова е добре да се насочим към едно наистина умно пазаруване. Така не само бихме могли да спестим пари, но и ще успеем в мисията си да изглеждаме по начина, по който искаме.

Как да бъдеш максимално ефектна в избора на дрехи, за да бъдеш супер стилна

1. Промоциите

Най-лесният и спестяващ средства начин е да следиш за промоции на стоките, от които се нуждаеш. Така ще успееш да се сдобиеш с нужните неща на по-ниска цена. Вариантите са два:

- да следиш онлайн промоционалните оферти на марките, от които се интересуваш. Интернет е могъщо оръжие, което може да помогне в подобни ситуации. Няма причина да не го използваш;

- да си наясно със сезонните отстъпки – при тях например, можете да се сдобиеш с онова готино кожено яке в края на есенния и зимния сезон, при това на доста по-ниска цена. Да, едва ли ще успееш да го използваш достатъчно дълго, тъй като до лятото не остава много, но пък следващия студен сезон ще си оборудвана с чисто ново яке, за което вече ще и забравила, че си платила.

2. Програмите за лоялни клиенти

В този случай твоята инвестиция на пари в модни аксесоари на определен бранд може да ти предостави различни отстъпки впоследствие. Бъдейки лоялен клиент, ти си гарантираш по-ниски цени на желаните аксесоари по всяко време на годината.

3. Пазарувай в аутлет центрове

За никого не е тайна, че там се предлагат различни облекла, които по една или друга причина имат доста по-ниска стойност. Така се сдобиваш с качествени продукти, без да си изпразнила портфейла или месечния си бюджет в тази насока. А в аутлет магазините има точно такива качествени екземпляри, които може и да са по-стар модел, но със сигурност гарантират издръжливостта, която даденият бранд предлага на своите клиенти.

Така хем ще успееш да освежиш гардероба си всеки сезон, хем това няма да се отрази пагубно на средствата, с които разполагаш.

4. Магазините втора употреба

Тук можеш да се сдобиеш с чудесни находки! Обектите тип “second hand” са перфектният начин да бъдеш едновременно в крак с модата и да спестиш високите суми, които по правило се дават за скъпи стоки от тази сфера.

5. Освежаването на старите дрехи

Това е позната практика дори на нашите родители. Чрез тях малък фабричен дефект или износена част на любимото ти яке може да бъде прикрита с допълнителни части текстил и декорации, подходящи за дадения артикул. За щастие, все още има шивачи и специалисти, които могат да свършат чудо с остарелия чифт джинси на съвсем ниска цена.

Могат да бъдат добавяни различни корекции, брокат, пайети, апликации, принтове, мъниста, камъни и други елементи, които да направят от стария модел нещо съвсем ново.

6. Размяна на дрехи с приятелки

На практика това е безплатен вариант да бъдеш ефектна и очарователна всяка вечер, в която си навън. Независимо, че посещаваш партита много често, размяната на дрехи и аксесоари с близки приятелки ще създаде видимо разнообразие в гардероба, без това да ти коства абсолютно нищо.

7. Обличай се умно

Много е важно да успяваш да пазаруваш такива артикули, които да бъдат едновременно практични и подходящи за всеки ден, но в същото време да са и удобни за официални срещи и работа. Това не е никак трудно.

8. Комбинирай

Опитвай по-често да експериментираш с комбинацията на цветове, материи и други фактори, когато се стремиш да подбереш елементите за визията си. Когато пазаруваш джинси, поли, ризи или тениски, се стреми те да могат да паснат с вече притежавани от теб аксесоари, чанти и обувки. Същото важи, когато купуваш и тях самите.

В случай, че все пак изпитваш сериозни трудности в личните си инвестиции за дрехи, за да бъдеш достатъчно стилна, винаги можеш да се довериш на cashcredit.bg. Тук ще намериш бързи кредити, които да улеснят подобни ситуации. Навременната реакция е последвана от бързо отпускане на парите, след което лесното и безпроблемно възстановяване на сумата от твоя страна. Така едва ли ще се наложи да чакаш търпеливо промоции, отстъпки или друг намаления в модните магазини за дрехи.