Какво трябва да притежава един филм? Добра история, отлична актьорска игра и красива кинематография. Но за някои режисьори това не е достатъчно, те имат усет към детайла и обичат да ни изненадват.

Днес ви представяме 13 невероятни детайла, които някак сме пропуснали, а не би трябвало, защото са страхотни.

1. „Криминале“ – спасителната операция

Когато героинята на Ума Търман взима свръхдоза, Джон Траволта и неговия приятел се опитват да я спасят. Те успяват да го направят чрез импровизирана „операция“ – чрез забиване на инжекция с адреналин директно в сърцето. Надписът върху настолните игри в ъгъла назовава сцената, която виждаме – Operation Life, или „спасителна операция“.

2. „Фантастични животни и къде да ги намерим“ - медальонът

Когато Нютон Скамандър разпитва Пърсивал Грейвс (Колин Фарел), можем да забележим, че част от медальон се показва от джоба му. Върху медальона е символа на Даровете на смъртта, което подсказва на зрителите, че пред тях стои злият магьосник Гринделвалд, който е бил обсебен от идеята за Даровете на смъртта.

3. „Междузвездни войни епизод 3: Отмъщението на ситите“ - раздялата

Преди Анакин Скайуокър да стане Дарт Вейдър, негов учител е Оби-Уан Кеноби. В последната им среща, преди Анакин да се присъедини към Тъмната страна, разположението на светлината подсказва какво ще се случи.

4. „Господин и госпожа Смит“ – тениската на Адам Броуди

Когато семейство Смит залавя хакера Бенджамин Данз (Адам Броуди) и го разпитва, хакерът носи тениска на филма „Боен клуб“. Със сигурност това се е харесало на Брад Пит... все пак той е главният герой във филма на Дейвид Финчър.

5. „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“ – гробът на Ник Фюри

В продължението на „Капитан Америка: Първият отмъстител“ Ник Фюри е мъртъв. На гроба му виждаме цитат от Библията, който е споменат и от Джулс Уинфийлд във филма „Криминале“. Ако в момента си казвате „Е, и какво?“, ще ви кажем, че и Ник Фюри, и Уинфийлд са изиграни от брилянтния Самюел Л. Джаксън.

6. „Сам вкъщи“ – билетът на Кевин

Билетът на Кевин по случайност се озовава в кофата, след като върху него е разлято мляко. Малко зрители са обърнали внимание на тази подробност, която обяснява (отчасти) защо семейството е забравило най-малкия си син.

7. „Завръщане в бъдещето“ - тениската

Когато д-р Емет Браун и Марти обикалят из Дивия запад, понякога носят кърпи на лицата си. Ако обърнете внимание, ще забележите, че докторът използва собствената си тениска от първия филм.

8. „Благодаря за пушенето“ – липсата на цигари

В този филм, който разглежда проблемите на тютюнопушенето и лобитата на големи тютюнопроизводители, нито една цигара не се появява на екрана. Изумително, нали?

9. „Портокал с часовников механизъм“ – филм на Стенли Кубрик във филм на Стенли Кубрик

В магазина за плочи в „Портокал с часовников механизъм“ на Стенли Кубрик може да видите саундтрака на филма „2001: Космическа одисея“, който също е режисиран от Стенли Кубрик три години по-рано – през 1968 г.

10. „Заклинанието 2“ – името на демона

В този хорър филм всъщност няколко пъти ще видите името на злодея – Валак, изписано на заден план.

11. „Черният рицар“ - липсата на избор

В една от сцените Жокера дава на Харви Дент пистолет и му предлага възможността да го застреля. Най-наблюдателните зрители обаче са забелязали, че Жокера държи ударника на пистолета, което би могло да го спаси от евентуален куршум. Според някои това е умишлено, според други е станало случайно, защото Хийт Леджър не е можел да хване пистолета по удобен начин.

12. „Игра на тронове“ – тронът и мечотеве

Тронът в „Игра на тронове“ е изграден от множество мечове. По-наблюдателните са забелязали, че тези мечове са препратка към други велики фикционални мечове, там например ще видите меча на Гандалф Гламдринг, както и меча на Робин Худ от „Робин Худ: Принцът на разбойниците“.

13. „Търсенето на Немо“ - играчките

В зъболекарския кабинет в „Търсенето на Немо“ има много разпилени детски играчки, ако се вгледате внимателно ще видите, че сред тях е Бъз от „Играта на играчките“.