Понякога актьорите имат толкова убедителна химия помежду си, че започваме да си въобразяваме, че се харесват и в реалността. Но нерядко искрите, които прехвърчат между тях, изобщо не са любовни.

Днес ще ви представим 10 екранни двойки, които едва са изтърпели да работят заедно:

Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс

„Тетрадката“

„Тетрадката“ е един от най-романтичните филми в историята, а между главните персонажи определено има химия. Само че актьорите едва се понасяли на снимачната площадката, Гослинг дори помолил режисьора да намери друга актриса за ролята, защото с Макадамс просто не се получавало и той не усещал никаква химия помежду им. Явно след това си е променил мнението, защото двамата стават двойка и в реалността за 4 години.

Тони Къртис и Мерилин Монро

„Някои го предпочитат горещо“

Мерилин Монро не била много щастлива, че пак ѝ е дадена ролята на глупавата блондинка и затова не приемала филма много сериозно – винаги закъснявала, бъркала си репликите и било много трудно да се работи с нея. Режисьорът дори не я поканил на партито за края на снимките. Тони Къртис също не понасял прищевките на Монро, а веднъж трябвало да повтори една и съща сцена 42 пъти, докато Монро си каже репликите правилно. Когато го попитали какво е да целуваш Мерилин Монро, той казал (къде на шега, къде не): „Все едно да целуваш Хитлер“. Според най-новите мемоари на Къртис причината за техните пререкания била... тайната им афера на снимачната площадка. Те всъщност са били любовници, но за кратко.

Джулия Робъртс и Ник Нолти

„Обичам неприятностите“

Забелязахте ли тенденцията как двойките се мразят по време на снимките, но после стават любовници? Е, случаят с Робъртс и Нолти изобщо не е такъв, защото неприятностите не са били само в заглавието на филма. Двамата толкова се мразели, че снимали сцените си отделно един от друг.

Дъстин Хофман и Мерил Стрийп

„Крамър срещу Крамър“

Мерил Стрийп убедила режисьора на филма да промени героинята ѝ – Джоана. Тя дори пренаписала някои от сцените. Хофман много се дразнел на тези импровизация, но накрая филмът спечелил от техните дразги и си извоюва 5 награди „Оскар“. 

Пиърс Броснан и Тери Хатчър

„Винаги ще има утре“

Броснан не можел да понася закъсненията на Хатчър. Актрисата го оставяла да чака с часове на снимачната площадка, докато накрая се появявала да изиграят сцените си. Търпението на Броснан съвсем скоро се стопило и дори когато разбрал, че Тери е бременна и получава сутрешно гадене, не си променил мнението за нея.

Уилям Болдуин и Шарън Стоун

„Сливър“

Още от самото начало Шарън Стоун не харесвала Уилям Болдуин и искала да го сменят с друг актьор. Тя дори го нарекла асексуален. Естествено, така се зародил сериозен конфликт. Стоун очевидно толкова се дразнела от Болдуин, че дори ухапала езика му при една от любовните сцени, след което Болдуин не можел да говори няколко дни. Накрая и двамата поискали да снимат сцените си отделно. 

София Лорен и Марлон Брандо

„Графинята от Хонконг“

Техният конфликт започнал още през първия снимачен ден. Марлон Брандо подхвърлил, че вижда космите в носа на София Лорен, а малко по-късно я потупал по гърба, нещо което Лорен не харесала и затова го скастрила: „Ако го направиш още един път, ще ти ударя шамар.“ След такова начало е трудно да си представим спокойна работна атмосфера. Лорен дори си спомня, че Брандо постоянно закъснявал и карал нея и режисьорът Чарли Чаплин да го чакат. 

Люк Уилсън и Кейт Бекинсейл

„Свободни стаи“

Още една двойка, която не се разбирала добре още от самото начало. Според редица източници Люк Уилсън се отнасял много грубо с Бекинсейл, освен това закъснявал и идвал махмурлия на работа.

Харисън Форд и Шон Янг

„Блейд Рънър“

Според запознати с Шон Янг винаги се работело много трудно и екранната страст между нея и Харисън Форд бързо се превърнала в реална омраза.

Чарлийз Терон и Том Харди

„Лудият Макс: Пътят на яростта“

Филмът „Лудият Макс: Пътят на яростта“ бил заснет в много тежки условия – сред пустиня, в адска жега и при пълна изолация. Не е учудващо, че всички били малко изнервени. Терон признава, че с Харди изобщо не се разбирали и си лазели по нервите през цялото време. Враждата им обаче се стопила в края на снимките благодарение на прощалния подарък на Том Харди към Терон – той ѝ подарил негов автопортрет, на който отзад пишело: „Ти си истински кошмар, но също така си страхотна. Някак ще ми липсваш. С обич, Томи“.