1. Винаги гледай колко далече си стигнал, а не колко още ти остава. Щом продължаваш да се движиш, ще стигнеш там, където искаш.

2. Не обръщай прекалено голямо внимание на това, което казват другите за теб. Доверявай се на мнението само на най-близките си приятели.

3. Не се сравнявай с другите. Техният път е различен от твоя. И целите им са различни. Това, че твоят живот не е като техния, не значи, че си се провалил. Значи само, че сте различни

4. Спомни си през какви трудности мина досега и как те те направиха по-силен. И сега ще бъде така.

5. Сълзите не са признак на слабост. Не бъркай тъгата със слабост. Сълзите показват, че душата ти се лекува. Не забравяй, че, за да виждаш ясно, трябва да се освободиш от гнева в себе си.

6. Не съди за собствената си стойност по онези, които отказаха да те обичат така, както заслужаваш, и те приеха за даденост.

7. Помни, че винаги има някой, който е готов да ти помогне. Където и да си, каквото и да правиш. Винаги има някой, на когото можеш да разчиташ.

8. Приеми, че промяната е единственото постояно нещо в живота. Животът ти ще се променя в различни посоки. Бъди готов и изживей пълноценно новите неща, които ти се случват.

9. Понякога да не получиш това, което искаш, е всъщност благословия под прикритие, защото те кара да потърсиш нещо по-добро.

10. Поеми си дъх и си спомни за всичко, което имаш и за което трябва да си благодарен. Защото имаш много. Просто си забравил.

11. Страхът ще те спира да направиш много неща. Но въпреки това трябва да ги направиш. Тогава ще видиш как страхът започва да отстъпва.

12. Не се опитвай да бъдеш перфектен. Невъзможно е. Никой не е идеален, каквото и да си мислиш, както и да изглежда отстрани. Затова, не бъди толкова строг към себе си. Просто бъди ти.

13. Помни, че промяната в нас не се случва гладко. Обикновено е съпроводена с хаос, неувереност и съмнения в нас самите. Но след това всичко се избистря и подрежда – вътре в теб и около теб.

14. Колкото и да ти е трудно, не се отказвай. От пътя си. От мечтите си. От себе си. Рано или късно ще видиш, че борбата си е заслужавала.

Автор: Рания Найм