Този текст е за дните, в които в главата ти се въртят пораженчески мисли, когато искаш да се скриеш в леглото си и скоро да не излезеш. Тези думи са за дните, когато буреносни облаци блокират всеки слънчев лъч, когато сенките рисуват страшни образи около теб. Това послание е за миговете, когато ти се струва, че нищо не е както трябва... когато се чувстваш безпомощна, когато излизаш извън кожата си... когато падаш, когато потъваш, когато не мислиш, че можеш да продължиш.

Понякога животът ти се струва твърде сложен и тежък... много по-сложен, отколкото си си представяла някога. Такива дни ще изпитат волята ти и ще те изтощят.

Вероятно чувстваш, че положението е твърде заплетено и няма как да се справиш със ситуацията. Вероятно чувстваш целия свят на раменете си, губиш силата си, а душата ти е хваната в безмилостна хватка. Всичко в живота ти изглежда обезсърчително и никъде не намираш своето място.

Нищо не е както трябва. И въпреки че се чувстваш тъжна и празна, нямаш представа защо. Не можеш да обясниш чувствата си, но знаеш много добре какво чувстваш.

Може би искаш да се откажеш. Може да се чувстваш изтощена, незавършена, победена... но трябва да се държиш. Трябва да се държиш за живота.

Може би най-голямото ти постижение е това да си поемеш дълбоко дъх и да станеш от леглото. И знаеш ли какво? Може би това е напълно достатъчно. Дишай, издишай, всичко ще бъде наред.

Може би усещаш, че сърцето ти е разбито и няма как да бъде поправено, че болката ще остане там завинаги. В ума ти е пълна каша и мислиш, че си повредена непоправимо. Но разбери, че тялото ти е силно – то знае как да се излекува.

Не можеш да си разбита завинаги. Всеки ден можеш да започнеш отначало, всеки ден ти дава нов шанс. Може да отнеме време и сила, но нищо не е загубено. Ти не си разбита, имаш само няколко драскотини. Нищо никога не остава същото, всичко се променя – дори и лошите моменти. Тези емоции ще преминат, затова трябва да издържиш. Скоро ще се почувстваш по-добре. И когато това стане, ще си неуязвима, защото си силна, защото ще станеш по-завършена от преди. Тъгата не е признак на слабост.

Позволи си малко почивка и разбери, че болката е част от живота. Няма проблем да сбъркаш, да се провалиш. Можеш да се чувстваш зле... дори много зле. Знам, че сега болката ти се струва безкрайна, но може би това е началото на промяна в живота ти. Позволено ти е да се чувстваш изтощена, но бъди сигурна, че това чувство няма да е вечно.

Няма нужда да игнорираш емоциите си или да потискаш болката. Нека болката се утаи, защото тя е само посетител, няма да остане завинаги.

Трябва да приемеш, че не се чувстваш добре, няма причина да отричаш болката.

Трябва да разбереш, че понякога ума ти ти прави номера и променя реалността, понякога той те подвежда и започваш да си мислиш, че неувереността и страхът ти имат власт. Не се поддавай, внимателно избирай на кои мисли да повярваш.

Започни да приемаш сегашната ситуация, приеми несигурността в бъдещето ти, вместо да се страхуваш, приеми чувствата си. Когато излезеш от мрака, ще се почувстваш по-силна.

Открий нещо малко, което те кара да се усмихваш, и нека то е отправната ти точка. Малки крачки. Искай помощ, ако имаш нужда. Близките ти искат да си щастлива, защото те обичат. Затова позволи им да ти покажат любовта им, остави се на техните грижи.

Поеми си дъх. Ти си тук. В ума ти има толкова прекрасни мисли и толкова красиви чувства в сърцето ти – може да ти се наложи да потърсиш по-дълбоко днес, но те са там. Не забравяй всички страхотни съкровища, които има в теб.

Дори да си наранена, все още си ти. А когато си готова да откриеш отново красотата в света, тя ще те чака.

Ти имаш силата да построиш моста над тези тъмни, непознати води. Ти можеш да изкопаеш тунел през тъмнината, за да видиш отново светлината. Можеш да се движиш напред. Нещата ще станат по-добри с времето.

Когато се изплъзнеш от тази ситуация, ще намериш нови сили в себе си, ще засияеш отново. Ти си сбора от най-тежките ти, разтърсващи моменти и най-щастливите ти, успешни мигове, изпълнени със смях.

Ти имаш да предложиш на този свят нещо необикновено, което не притежава никой друг. Твоята същност, твоя подход и твоята душевност са нужни на околните. Помни, че винаги някой те обича заради сбора от твоите качества.

Ти постоянно се развиваш, постоянно блестиш. Ти си като звезда, небе, земя... ти си цялата Вселена, събрана компактно в едно тяло.