Както са ни казвали неведнъж „жените са от Венера, мъжете са от Марс” и комуникацията често е трудна, затова ти представяме текста на един мъж, който ще ни разкрие какво искат мъжете, въпреки че рядко ще си го признаят. Докато четем тези редове, няма как да не се запитаме - може би мъжете и жените не искат много по-различни неща от една връзка?

„Обичаме те. Имаме нужда от теб. Желаем те. Но какво точно търсим в една жена?

Едва ли ще ти го кажем гласно, не бихме го написали и едва ли ще си го сложим в профилите в социалните мрежи, а често не бихме го обсъждали и помежду си.

Да, повечето мъже нямат навика да говорят за желанията си. Но мога да ти кажа от личен опит, че повечето (а най-вероятно всички) мъже искат от теб следните неща:

1. Добрината ти

Светът може да е жесток и несправедлив. Работата ни е тежка, а колегите ни често са наши конкуренти. Постоянно сме подложени на сравнения от близките ни. Затова искаме по-малко осъдителни погледи и повече прошка и разбиране от жената до нас.

2. Щастието ти

Казвай ни, че си щастлива. Показвай ни го. Искаме да бъдем до теб, когато си щастлива. Разбира се, ще те подкрепим и в тежките моменти, но искаме и твоите щастливи моменти и да знаем, че за някои от тях сме отговорни ние. Твоето щастие е заразно.

3. Твоята признателност

Следващия път, когато направим нещо правилно, покажи ни, че го оценяваш. Кажи ни как се чувстваш, какво ти е харесало. Позволи ни да разберем, че си благодарна, че сме в живота ти и обичаш нашата компания.

4. Твоето одобрение

Не обичаме да си го признаваме, но често забелязваме, че сякаш не одобряваш какво правим, как се държим или въобще как живеем. Обаче в моментите, когато одобряваш решенията и постъпките ни, кажи ни го. Кажи ни, че си горда с нас.

5. Твоя допир

Имаме нужда от твоя допир, от милувките и целувките ти. Интимността е важна за нас, може би дори твърде важна. Когато ни докосват, ние се чувстваме обичани. Когато си щедра на ласки, това ни праща на седмото небе.

6. Твоята страст

Искаме да ни искаш, да ни желаеш, да ни казваш колко те привличаме. Изразявай страстта си.

7. Твоята сила и подкрепа

Имаме най-силна нужда от теб, когато сме изправени пред трудности. Може би няма да ти го кажем, но имаме нужда от твоята сила. Имаме нужда от някого, който ще ни даде баланс и подкрепа, който ще ни насърчи. Кажи ни, че ще бъдеш до нас, когато преминаваме през житейските препятствия. Може да не говорим за това, но бъди до нас, когато имаме нужда.

8. Твоето присъствие и разбиране

Ние обичаме да разрешаваме проблеми, да поправяме разни неща. Когато сме изправени пред проблем, не искаме толкова твоето решение, колкото присъствието и разбирането ти. Дори да не ти споделим проблема си, присъствието ти е достатъчно. Просто имаме нужда да не се чувстваме сами.

9. Твоята прошка

Искаме жените да ни уважават и да се отнасят с нас като с равни. Искаме жената до нас да е готова на компромиси и да може да прощава. Ако сме объркали нещо, не ни се сърди вечно. Отърси се от гнева и ни дай още един шанс.

10. Твоята лоялност

Също като теб и ние искаме да се почувстваме като Единствения. Покажи ни, че си отдадена на връзката ни. Бъди до нас, когато имаме най-голяма нужда. Подкрепяй ни, когато никой друг не го прави. Бъди нашият партньор във всички приключения.

11. Твоето доверие

Ценим твоето доверие и искаме да знаеш, че ще бъдем до теб, когато имаш нужда.

12. Твоето търпение

Ние не сме перфектни и вероятно не сме идеалният мъж, който винаги си си представяла. Затова оценяваме търпението ти и помощта ти в нашето личностно израстване. Ти ни помагаш да бъдем по-добри и да надскочим себе си, но това е процес, който не се случва за един ден. Малките поощрения и търпението ще ни дадат силата да станем по-добрата версия на себе си.

13. Твоя смях

Ще цитирам Оскар Уайлд: „Животът е твърде важен, за да го взимаме на сериозно.” Хората правят грешки, препъват се, разочароват се един друг. В живота си ние се сблъскваме с много трудности, чуваме тъжни новини от целия свят, затова искаме да бъдем с някого, който се радва на малките неща. Смехът ти и чувството ти за хумор ни помагат да обичаме живота.

14. Твоето приятелство

Винаги се нуждаем от твоето приятелство. Искаме да се радваш на времето, прекарано с нас, искаме да споделяме интересите ти и искаме да се чувстваме спокойни около теб. Бъди наша приятелка и ще спечелиш сърцето ни завинаги.

15. Твоята дистанция от време на време

Не че мъжете сме вълци единаци, които предпочитат да са сами, но понякога имаме нужда от време, в което да заредим батериите си. Най-добрият подарък, който можеш да ни дадеш, е малко време за себе си, в което да се отдадем на интересите, които ти вероятно не споделяш. Това ни връща баланса и освен това така започваш да ни липсваш.”

Вишну Субраманиам