Свикнали сме да чуваме, че жените биват привлечени най-много от външността на един мъж, от чувството му за хумор и разбира се, от парите му. Учените обаче доказаха, че на първо място не стоят нито мускулите, нито умението на силния пол да разсмива дамите! Оказва се, че най-важното качество, което бива ценено от жените е тяхното алтруистичното поведение. Или с една дума казано да бъде добър и да обича да помага на околните!

За да докажат тази си теза, канадски учени провели редица изследвания, които изяснили един забележителен факт - мъжете са склонни да помагат на обкръжаващите ги и да правят по-често любов, отколкото си мислим всички. Те попитали неженени участници в изследването как всъщност помагат и в какво се изразяват добрите им дела - дали като събират и даряват пари за благотворителност, или като по-скоро помагат на възрастни хора да пресичат оживени булеварди, или на другиго да изчисти снега пред къщата си. След това им задавали по-лични въпроси, свързани с отношенията им с противоположния пол. Както си и мислили, оказало се, че добросърдечните мъже в действителнст биват много по-предпочитани от дамите, особено що се отнася за по-дългосрочни отношения. Това предпочитание надделява пред чисто физическата мъжка привлекателност, като, разбира се, най-желани били тези, които били едновременно красиви и алтруисти.

В друго изследване пък учените помолили няколко дами да изберат два типа мъже - единия за по-дългосрочни отношения и другия само за една среща. След това им предложили няколко снимки на красиви и не чак толкова красиви мъже. Половината от тях се занимавали с благотворителност, а другата - не. За едната среща дамите избрали егоистичните, но привлекателни мъже. За по-дългите отношения обаче, разумът надделял и те предпочели добрите момчета, без значение колко красиви са.

Оказва се, че този несъзнателен на пръв поглед избор на дамите, всъщност е с много по-дълбок смисъл. В мъжете алтруисти, една жена вижда дали мъжът до нея би бил добър баща и дали би имала здрава и любяща връзка с него, а оттам съответно и щастливо семейство.

Разбира се, чувството за хумор и красотата също не били за изключване, тъй като именно умението да се пошегуваш със себе си или околните, показва на жената, че нейният избраник е умен и може да бъде компетентен във всяка ситуация. 

А вие как мислите - кое е най-важното качество у един мъж?