Животът е чудесен и предлага хиляди възможности да го направим интересен.


Ето част от тях:

Откривате страстта си и отделяте време за тези неща

Любовта е красива, но не е всичко. Има толкова много други неща, в които можете да вложите страст освен в човек - изкуство, фотография, музика, писане, литература, спорт, упражнения, работа – само назоваваме няколко. Когато започнете да се влюбвате в живота си, за разлика от това да инвестирате цялото си време и енергия в една връзка, намирате време за нещата, които запалват огън във вас, нещата, които ви вдъхновяват и подхранват. Животът ви става по-удовлетворяващ и завършен, когато се съсредоточите върху тях, а не върху романтиката.

Ставате по-съвместими с желанията и нуждите си

Да се влюбите в живота си означава да научите какво обичате, какво желаете и от какво имате нужда. Това означава да се съсредоточите върху целите си и как можете да ги преследвате. Това означава да откриете какво наистина искате от отношенията, извън себе си, извън съществуването си на тази земя и да създадете добре проектиран план за бъдещето си.

Цените отношенията, които имате, вместо да се фокусирате върху тези, които нямате

Романтичните отношения не са единствените неща, които изпълват живота ви с любов и щастие. Когато сте фокусирани върху неща, различни от любовния ви живот, инвестирате повече време в хората, които ви изпълват - членове на вашето семейство, приятелства и други платонични отношения. И научавате невероятната стойност на тези хора.

Пътувате, изследвате и живеете егоистично

Когато се влюбите в живота си, искате да изживеете максимално всяка минута. Искате да пътувате до нови места, да опитате нови храни, да изследвате и да живеете както искате. Това не е грешно Да се влюбите в живота си означава да се възползвате от това, което имате и да преследвате нещата, които искате. Това означава да правите много неща, да ходите на много места и наистина да живеете.

Премествате фокуса си върху други важни части от живота

Когато не сте съсредоточени върху отношенията, отделяте повече време за други неща - кариерата, хобитата, бъдещето, финансите си и прочие. Приоритетите ви се променят по здравословен начин и се научавате да не хвърчите в облаците, вместо да оставяте връзката ви да ви приземи на земята.

Прекарвате повече време в правене на неща, вместо да желаете нещата да се случат

Да се влюбите в живота си означава, че не искате да губите време. Не обичате да преследвате неща, които не ви изграждат или не ви карат да растете. Не обичате да живеете посредствено и да водите невдъхновено съществуване. Когато обичате живота си, правите неща, а не сте пасивен герой в собствената си история.

Цените съветите на другите и отделяте време, за да ги чуете

Искате да се учите, да преживявате, да растете, да се вдъхновявате. По този начин оценявате съветите и напътствията, дадени ви от другите и сте по-склонни да подкрепите хората, които може да се нуждаят от вас.

Отделяте повече време, за да оцените малките неща

Изведнъж малките неща като залеза или куче, свиващо се до вас на дивана, носят смисъл. Тези малки неща, които толкова често пренебрегвате, са централен фокус и неразделна част от прекрасния, смислен живот, който живеете сега.

Непрекъснато се стремите към по-добро

Преследвате живот, който подкрепя вашите мечти и цели. Оценявате къде сте, но никога не сте доволна. Искате да постигнете повече, да бъдете повече и да живеете още по-автентично. Обичате човека, когото имате потенциал да бъдете и непрекъснато се опитвате да изградите и развиете този човек.

Прекарвате повече от дните си навън или сред природата

Светът около вас има по-голяма стойност сега. Наслаждавате се на туризъм, разходки, колоездене или просто седите навън на сянка. Обичате просто да бъдете - около приятелите си или сама, просто да се потопите в красотата, която светът може да предложи.

Чувствате се изпълнени от спомените, преживяванията и отношенията, които имате в ежедневното си съществуване

Когато се влюбите в живота си, не търсите романтична връзка, за да се почувствате цяла. Чувствате се пълноценна заради хората около вас, преживяванията, които сте имали/имате и спомените, които непрекъснато създавате. Щастието ви не зависи от половинката ви, а от всички малки, прекрасни неща, които ви дават смисъл и цел.

Молите се често и се чувствате едновременно смирена и благодарна за това, което ви е дадено

Всеки ден животът ви изненадва със своята красота и чудо. Откривате, че се молите за дадените ви благословии и разчитате на вярата си да ви преведе през тежките времена. Вярвате, че ще намерите любов, когато времето е подходящо, а междувременно сте благодарни и смирени за това, където сте.

Вече не се чувствате тъжна, че не сте във връзка – щастието ви е инвестирано и зависи от други неща

Това, че сте необвързана вече не е тежест или отрицателен етикет. Примирила сте се с това и не търсите любим, който да запълни дупката в сърцето ви. Вместо това щастието ви зависи от вашите преживявания, страсти, другите ви отношения и вас самите.

Изпитвате страхопочитание от всичко, което сте преживели, и от човека, в когото все още се превръщате

Когато се влюбите в живота си, а не в човек, започвате да цените себе си и това, което сте преодолели. Започвате да виждате целта си и как събитията в живота ви са ви оформили или са ви променили. Изпитвате страхопочитание как сте пораснали и сте развълнувана за това в какъв човек се превръщате.

Научила сте бавното, красиво, сложно возене с влакче на това да обичате себе си

Все още имате дни, когато се борите да обичате себе си, но понеже животът ви се е изместил от това да обичате някого към това да обичате своето съществуване, сте се научила да цените собствените си сърце и ум. Научила сте, че е добре да се поставите на първо място. Научила сте, че сте единствената, която може да определи своето щастие. И сте научила, че когато обичате живота си, любовта ще дойде, когато е предопределено.