Винаги е хубаво да имате топли отношения със семейството му, но една основна фигура е по-важна от останалите. Майка му! Има някои неща, които тя иска да ви каже – бъдете убедена в това, но едва ли ще го направи. Важното е да намерите мир и хармония, защото тези семейни връзки понякога оказват  особено влияние. 

И така. Какво би искала да ви каже тя и какво се крие зад думите ѝ

"Боли, когато заемеш второто място"

Всъщност най-голямата болка на една майка, а и баща, е че вече не заема главната роля. Да, имало е гаджета, но те са минавали и заминавали. Появила се е друга жена, която вече ще бъде най-важна за нейния син. Намирайте начини да ѝ покажете, че тя винаги ще бъде жената, която го е родила и тази любов е различна.

„Знам, че вече е твой съпруг, но...“

... той все още е мой син. Така че не забравяй, че и аз имам думата по някои въпроси и имам нужда да го виждам.

„Не изглеждаш много уверена в себе си“

В превод това означава: „Виждам, че и най-малките неща, които казвам приемаш като критика, така че ще мисля какво говоря“

„Малко благодарност няма да навреди“

„Всяка година ти пращам малки подаръци по различни поводи, а ти нито веднъж не се обади, за да ми благодариш. Тази година си казах „Край“ – няма да го правя повече.“ Истината е, че доброто възпитание изисква да благодарим, дори да не сме в блестящи отношения. Със сигурност, ако го направите и вие ще се почувствате по-добре!

„Искам най-доброто и за двете ни“

Майките винаги искат най-доброто за децата си. След като вие сте част от това семейство, се надяваме, че и майка му ви е приела за свое дете. Така че може би го мисли, но не се заблуждавайте, че щастието на сина ѝ не е на първо място. 

„Знам някои неща за живота“

Това означава, че опитът я е научил на някои неща и всъщност намеква, че е хубаво да поискате съвет от нея. За да има мир, няма нищо лошо да я изслушате, а след това – решението е ваше.

„Когато ви посещавам, идвам просто да видя семейството“

Понякога се чувствате така сякаш идват на проверка. Бъдете наясно, че малките подмятания за вида на дома ви в повечето случаи изразяват факта, че тя поддържа своя по различен начин. 

„Имам му номера“

„Когато искам да говоря лично със сина си, не звъня у дома, а на мобилния му. Не е нужно да знаеш всичко.“

„Мога да ценя“

Ще е хубаво да оставяте сина си да вижда майка си без ваше присъствие. Бъдете сигурна, че тя ще оцени този жест, тъй като ще се почувства специална. В крайна сметка възрастните имат нужда точно от това.

„Състезавам се с майка ти“

Ако твоята майка ви води на почивка и ви подарява неща, които неговата не може да си позволи, най-вероятно се чувства зле от този факт.

„Късметлийка съм, че те имам“

„Всеки път, щом реша да остана у вас, се чувствам като у дома си. Ти правиш всичко точно както трябва да бъде!“

„Не е нужно да ме наричаш „мамо“

Зад тези думи се крие желанието да го правите! Но не забравяйте, че това е ваш личен избор и няма нужда да се насилвате. В крайна сметка вие имате една майка, точно както и съпругът ви. Оставете това на вътрешното си усещане.

„Кога ще имате деца?“

Сигурни сме, че това е въпросът, който всички майки искат да задават постоянно. И ще го правят. Опитайте се да не се напрягате, а да отговаряте с търпение и спокойствие, дори това да ви дразни. Разберете, че това ще ги направи най-щастливите жени.

„Говори с мен“

Майките искат да знаят какво се случва в дома на детето им. Не ги лишавайте от удоволствието да поговорят с вас и да ви чуят. Синовете не са особено многословни, така че – пощадете свекървите си.

„Наистина искам да дам подаръци на внуците си“

...“но ти ми забрани и това е болезнено!“

Ако трябва да бъдем честни, много вероятно е да не чуете подобни реплики от майка му. Въпреки това, няма нищо лошо да се опитате да надмогвате егото си в някои ситуации, защото то може да създаде излишни проблеми и за двете - най-вече за вашата половинка, защото никой мъж няма да се чувства добре между чука и наковалнята!