Има много простички, но толкова важни думички, които трябва да казваме на родителите си по-често. Въпреки че те са толкова значими, на нас често ни е трудно да ги изречем и да бъдем откровени. Докато самите ние не станем родители, рядко мислим за усилията на собствените  си майки и бащи, а не бива да е така. Не чакайте подходящия момент, не чакайте да ви осени вдъхновение или да получите малко кураж отнякъде – кажете тези прекрасни думи още днес. Покажете на любимите си хора колко много означават за вас.

Мисля за вас всеки ден.

Колкото и да съм уморена и заета, винаги мисля за вас, мамо и татко. Винаги усещам специалната връзка, която ни свързва.

Гордея се да бъда ваше дете.

Разбира се, не съм ви молила и вероятно не я заслужавам, но винаги съм получавала вашата безпрекословна подкрепа. Вие ми дадохте всичко и ме научихте на всичко, което трябваше да знам, за да се превърна в независима и силна личност.  

Оценявам всеки малък жест от ваша страна.

Има толкова малки, тъй незначителни, а толкова мили неща, които продължавате да правите за мен. Знам, че понякога не съм ви казвала „Благодаря“, въпреки че е трябвало, но това не означава, че съм приемала помощта ви за даденост. Благодарна съм ви за всичко, което сте правили и правите за мен, не мога да си представя какъв би бил животът ми без вас.

Знам, че не ви е било лесно.

Знам, че никой не е перфектен, все пак всички сме хора. Знам, че сте имали своите проблеми, своите възходи и падове, но сте били достатъчно смели да ми дадете живот, а това е най-големият ви подарък. Знам, че сте загърбвали себе си, за да съм щастлива. Знам, че винаги сте ми мислели само доброто. Знам, че дори при споровете ни, сте продължавали да ме обичате.

Липсвате ми.

Сега, когато съм далеч от вас, докато градя кариера и изграждам собственото ми семейство, вие ми липсвате повече от всякога. Независимо дали сме на хиляди километри далеч едни от други, или сте в съседния квартал – винаги ще ми липсват дните с вас. Но вече съм пораснало момиче, което трябва да намери своя път в живота, за да ви накарам да се гордеете с мен.

Вие ме направихте добър човек.

Аз израснах силна и щедра, благодарение на вас. Вие бяхте тези, които ме научихте да проявявам доброта. Справили сте се отлично със задачата.

Не съществуват думи, които да опишат моята любов към вас.

Винаги сте ми казвали, че действията говорят повече от всякакви думи. Знам, че е така, но дори да ми се искаше да изряза любовта си с думи – не бих могла. На света не съществуват достатъчно силни думи, за да изразя обичта си.

Благодарна съм ви за всичко, което се пожертвали.

Всички родители обичат децата си, но невсички родители поставят детето си на първо място, жертвайки собствените си интереси. Но вие го направихте и аз ще съм ви вечно признателна.

Най-големият ми страх е да ви загубя един ден.

Знам, че няма да бъдете до мен завинаги, защото никой не остава вечно на този свят. Един ден всички сме обречени да живеем без родители и този ден ме ужасява.

Съжалявам.

Знам, че съм допускала много грешки, но съм се поучила от всяка една от тях. Съжалявам, че съм ви причинявала и ще ви причинявам един куп главоболия, никога не съм го правила нарочно. Искам да ви се извиня за всички моменти, в които съм се държала като разглезено бебе, и да ви благодаря, че сте ме изтърпели.

Винаги ще бъдете най-добрите ми приятели.

Вие сте незаменими. Вие сте тези, с които искам да споделя всички щастливи моменти.

Вие сте моите герои.

Подарили сте ми толкова много щастливи моменти, затова още от малка ви възприемам като моите супергерои. Не само че сте ми дали живот, но и винаги сте ме подкрепяли, а това е най-специалната и важна суперсила.

Децата ми винаги ще бъдат част от живота ви.

Ще се постарая децата ми да са част от живота ви, да ви обичат, уважават и познават, защото знам, че те ще са щастливи да имат такива баба и дядо.

Винаги ще ви обичам.

Отдавна живеете в сърцето ми и никой не може да заеме мястото ви. Ценя и ще ценя всеки прекрасен спомен с вас. Ще ви обичам чак до самия край.