1. Всички сме смъртни

Не го забравяйте. Не забравяйте да бъдете благодарни за здравето си. За способността си да ходите. За времето, което прекарвате с хората, които обичате. За всичко, което имате днес. То не е ваше за винаги и може да ви бъде отнето по всяко време. Така че, докато го имате назаем, наслаждавайте му се. 

2. Бъдете физически активни всеки ден

Хубаво е да знаете, че ако водите заседнал начин на живот и не сте активни, е много вероятно в главата ви да се завъдят всякакъв вид ненужни емоции и мисли, просто от скука и защото не сте тренирали волята и тялото си. Затова не забравяйте да рестартирате. 

3. Пишете

Ако искате да знаете какво точно мислите по даден въпрос и се чувствате объркани, просто седнете и започнете да пишете. Това ще изясни ситуацията и ще ви даде яснота как да процедирате. 

4. Задължително заприличваш на обкръжението си

Въпреки че вероятно не си давате сметка, вие се превръщате в отражение на света, който ви заобикаля, особено на социалния. Затова избирайте хората, с които се заобикаляте разумно. Не се притеснявайте да се разделите с някого или да се отдръпнете, ако не ви допадне как се развиват отношенията ви.

5. Повечето хора никога не молят за нещата, които наистина искат

Само добро може да произлезе от това всеки ясно да заяви това, което иска. Най-малкото това ще ви помогне да си изясните какви точно са нещата, които желаете. Второ ще се замислите за начина, по който можете да се сдобиете с тях.

6. Винаги се качвайте по стълбите

В живота ви предстоят години, в които просто няма да можете да се качвате по стълбите с лекота. Затова се отпуснете и се наслаждавайте на момента, по този начин инвестирате и в своето здраве.

7. Излезте от зоната си на комфорт

Това е единственият начин, по който можете да се развивате и да вървите напред. Звучи малко стряскащо, но животът всъщност е една голяма промяна, която винаги е за добро. 

8. Не задържайте нищо в себе си

Всички сме хора и общуването е част от живота ни. Понякога ще ви отнеме дълго време, дори години, за да си изясните даден проблем и да можете да го изкажете пред правилните хора, но не спирайте да опитвате. 

9. Най-добрата мерна единица за вашите приоритети е времето

Каквито и да смятате, че са приоритетите в живота ви, можете да проверите дали ги следвате, като си дадете сметка колко време прекарвате, правейки ги. Независимо дали за вас на първо място е здравето ви, вашето семейство или работата ви - замислете се колко време им посвещавате всъщност.

10. Не съществува една истина

Светът е такъв, какъвто вие го възприемате. Колкото хора наблюдават дадена ситуация или събитие, толкова истини съществуват за нея. В това е и красотата и любопитството на живота, никой друг не може да види света, както вие го виждате, никой друг не може да изживее, това което ви се случва. Чудесно, нали?

11. Внимавайте какво консумирате

Тук не говорим само за напитки и храни! Контролирайте нещата, които четете, които гледате, които слушате. Внимавайте какви нотификации излизат на телефона ви, за какви бюлетини сте се абонирали. Това са неща, които ви влияят несъзнателно. 

12. Всеки има недостатъци

Примирете се, че както вие имате недостатъци, така и останалите не са перфектни. Не си губете времето, за да установите какво не е наред с даден човек, рано или късно ще разберете. Когато това се случи не го съдете и не бъдете разочаровани. Знаехте, че този ден ще дойде, нали?

13. Бъдете любопитни

Любопитството е едно от най-ценните качества, които е добре да развивате. По света има достатъчно недоволни и отегчени хора. Бъдете различни и намерете пътя към новото, интригуващото и интересното. 

14. Замислете се на какво посвещавате времето си, когато сте сами

Когато никой не ви гледа, когато сте насаме - какво правите тогава? Това може да ви разкрие много неща за вашата личност. За какво си мислите, когато сте под душа? Това са естествени пътища на мисълта и ще ви разкрият от какво всъщност се интересувате.

15. Хората всъщност ги интересува много по-малко, отколкото вие смятате

Никога не си задавайте въпроса: "А какво ще си помислят другите?". Хората са толкова вглъбени в личния си живот и в своите проблеми, че дори и да обърнат въпрос на вашите, ще бъде много по-малко, отколкото смятате. Има ли някакво значение въобще? Животът е само миг, насладете му се.