Всички дами, които са свикнали постоянно да са във връзка, да си вдигнат ръцете! Да, мнозина от нас се впускат от връзка във връзка и никога не спираме, за да си отдъхне и да останем насаме с мислите си. Или сме били толкова дълго в една връзка, че започва да ни е страх от живота на необвързана, но истината е, че няма от какво да те е страх.

Да бъдеш необвързана има своите безброй ползи и може да те научи на ценни уроци за живота. Ето някои от тях:

1. Учи те да разчиташ на себе си

Смешно и тъжно е, но понякога осъзнаваме на какво сме способни само когато останем необвързани. В нас се крие много повече сила, отколкото подозираме.

Когато си необвързана научаваш, че можеш да се справиш. Проблеми с колата? Нямаш грижи. Проблеми в семейството? Ще ги решиш и сама. Когато си във връзка, разчиташ твърде много на друг човек и понякога дори не подозираш, че можеш да намериш подкрепа, мотивация и сила в теб самата.

2. Не се нуждаеш от друг човек, за да ти е забавно

Това може би е най-трудният урок за мнозина дами. Когато си във връзка, разчиташ на другия да те забавлява. Пишеш му всеки ден, ако ти се ходи някъде – отиваш с него, винаги очакваш да ти прави компания.

Когато останеш необвързана, трябва да се научиш да се забавляваш сама. Невинаги приятелките ти ще искат да те придружат или ще са ентусиазирани от същите хобита. Затова трябва да бъдеш смела и да преодолееш притесненията си, съвсем скоро ще се научиш, че можеш успешно да се забавляваш и сама.

3. Какво искаш от живота

Това е най-важният урок, който ще научиш като необвързана. Ще разбереш какво искаш и какво не искаш в живота си. Трудно е напълно да го осъзнаеш, когато си във връзка, защото постоянно нагаждаш плановете си към другия човек или пък се влияеш от мнението му, но когато останеш сама със себе си, ще се опознаеш по-добре.

4. Кариерата ти не е важна

Да, когато си във връзка, много от ежедневните ви разговори се въртят около кариерата ти. Но когато останеш сама, осъзнаваш, че има нещо по-важно от сегашната ти кариера...

5. Хобитата и мечтите ти – те са наистина важни

Когато си сама, най-накрая имаш повече време за хобитата и нещата, които те ентусиазират. Те оформят живота ти и възгледите и един ден дори могат да се превърнат в твоя професия.

6. Учи те да избираш внимателно

Много дами се впускат във връзка не защото са били силно влюбени в някого, а защото момчето ги е харесало, те са искали връзка... и защо пък не? После хормоните замъгляват ума им и си мислят, че са в най-страхотната връзка на света. Но дали наистина е така? Истинска любов ли е това?

Да бъдеш необвързана (и да не се отчайваш от този факт) те учи да избираш внимателно хората, с които прекарваш времето си. Все пак се предполага, че трябва да прекараш остатъка от живота си с този човек, защо да се примиряваш с посредствена връзка, за която никога не си мечтала, но точно в този момент ти е удобна?

7. Да преследваш мечтите си

Понякога връзките всъщност ни спират да преследваме мечтите си. Постоянно трябва да се съобразяваш с него, да се притесняваш как ще приеме плановете ти, дали те няма да провалят връзката ви. Но когато си необвързана – нищо не те задържа! Преследвай мечтите си – пътувай, учи в чужбина, премести се на друго място, смени професията си... светът е отворен за теб.

8. Да се поставяш на първо място

Ние, дамите, често сме жертвоготовни и толкова отдадени на връзките си, че забравяме собственото си щастие. Истинска радост започва да ни носи това да правим другия щастлив, но когато си необвързана научаваш, че ти също си не по-малко важна.

Трябва да отделяш част от времето си за себе си, така ще си по-щастлива и по-мотивирана, което ще привлича повече положителна енергия към теб.

Е, ето, че животът на необвързана също може да те научи на много важни уроци, затова не бива да приемаш този период от живота си като трагедия. Не се отчайвай, напротив – наслади му се.