Обичаме да изпитваме носталгия по 90-те. Беше десетилетие на по-обикновени времена, не бяхме залепени за смартфоните си, а дрехите, които не ни бяха съвсем по мярка, бяха модерни. Имаше и немалко неща, които бяха популярни тогава, но сега не са съвсем приемливи. Ето и някои от тях (внимание - тази статия може да причини сериозна носталгия).

1. Да не се налага да потвърждаваме плановете си

Преди време си правехме уговорки за седмици по-късно - и ги спазвахме, без да се налага да потвърждаваме допълнително.

2. Да не трябва да осведомим някого, че ще закъснеем

През 90-те беше невъзможно да информираме свой приятел, че ще закъснеем, ако и двамата вече сме излезли от вкъщи.

3. Да изпратим любим човек до гейта на летището

В днешно време е невъзможно да изпратим някого до гейта на летището, ако не притежаваме билет за същия полет.

4. Да запомним контактите на някого

През 90-те години трябваше да пишем или запомняме важните телефонни номера. Днес? Това е доста странно. Ако някой ни каже, че е наизустил номера ни, най-вероятно ще помислим, че е обсебен от нас.

5. Да откажем да бъдем в крак с технологиите

Може би си спомняте времето, в което някои хора заявяваха "Аз не използвам компютри". Можете ли да си представите някой да го каже в днешно време?

6. Да отидем у приятел без предупреждение

През 90-те можеше просто да се появим внезапно на вратите на приятелите си и да ги питаме дали им се излиза. Днес повечето хора искат предварително да се уговорят с някого, за да излязат.

7. Да използваме дискети

Днешните деца ще познават дискетите единствено като картинката на бутона “Запази” и няма да знаят колко необходими бяха те навремето.

8. Мъжете със светли кичури в косите

Готините момчета в училище задължително имаха руси кичури в косите си. Сега тази прическа ни се струва повече от нелепа.

9. Буквално да чуваме как влизаме в Интернет

Спомняте ли си странния звук, който компютрите ни издаваха, когато се свързвахме към Интернет. Слава Богу, че безжичните рутери, които използваме сега не издават звуци.

10. Да бутаме хора в басейна

През 90-те години беше изключително забавно да бутаме хора в басейна, докато все още са с дрехите си. Ако сега го направим, най-вероятно ще им дължим много пари - заради повредения от водата смартфон.

11. Да “превъртаме” всичко

Когато гледахме любимите си филми на видеокасетки, се налагаше да ги "превъртаме", за да ги пуснем отначало. За щастие в днешно време това не е необходимо.

12. Да пушим в самолетите и влаковете

Пушенето в голяма част от обществените превозни средства бе позволено през 90-те. Слава Богу, че вече има категорична забрана за това.

13. Да записваме песни на касетки

Спомняте ли си времето, в което с часове чакахте любимата си песен по радиото, за да можете да я запишете на касетка?

14. Да се борим да ползваме Интернет или телефона

Ами когато се налагаше да се скараме с някой от членовете на семейството ни, който искаше да затворим телефона, за да може да влезе в Интернет?

15. Да звъним на хората

Преди време бе далеч по-голяма рядкост да си пишеш с някого, затова и се налагаше да си говорим по телефона. Дълго.

16. Да използваме хартиена карта

Не си спомняме как сме живели преди употребата на GPS системи, но хартиените пътни карти бяха напълно приемливо средство, използвано за навигация през 90-те.